ΜΙΕΕΚ: Δέκα χρόνια «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και ναυτιλιακές σπούδες»

Το διετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας.

Το 2016, οι πρώτοι απόφοιτοι του Προγράμματος εντάχθηκαν με επιτυχία στην αγορά εργασίας, ενώ αρκετοί από τους απόφοιτους των τελευταίων οκτώ πλέον χρόνων, βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση» μας είπε η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος, «που βλέπω τους περισσότερους φοιτητές μας να εργοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους.

Τα σχόλια που εισπράττουμε από τη βιομηχανία αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού των επιτροπών αξιολόγησης είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.»

Ο πολυδύναμος συνδυασμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (που συνεισφέρει 10% στο ΑΕΠ) και της ναυτιλίας (που συνεισφέρει με ποσοστό 7%) είναι ένα εφόδιο που προσφέρει στους απόφοιτους πολλαπλές ευκαιρίες και επιλογές εργοδότησης.

Το Πρόγραμμα έχει να επιδείξει πλούσια δράση εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας με έμφαση στα soft skills και τη δικτύωση. Με συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+, επισκέψεις σε εταιρείες κι εκθέσεις, επισκέπτες ομιλητές, συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια αλλά κι επαγγελματικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές που προέρχονται από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς διαμορφώνονται, πολύ πριν γραφτούν σε διδακτικά βιβλία. Τα μαθήματα είναι βραδινά, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους να τα παρακολουθήσουν και χωρίς δίδακτρα.

Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση (χωρίς εξετάσεις), σύμφωνα με τα κριτήρια που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.

Δειτε Επισης

Cyprus Public Transport: Τερματίστηκε η απροειδοποίητη απεργία οδηγών λεωφορείων στη Λάρνακα
Υφ. Ναυτιλίας: Τεράστια η συνεισφορά των ναυτικών στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση για προσωπικό της Iris Gateway Satellite Services-Η ανακοίνωση της Cyta
Ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητα: Πώς το AI φέρνει την επανάσταση στις διαφημιστικές εκστρατείες
ΕΚΚ: Σε διαβούλευση για τέλη και πληροφορίες για αγορές κρυπτονομισμάτων-Το πλαίσιο που εισάγει ο MiCAR
ΟΠΑΠ Κύπρου: Σύμβαση παραχώρησης και δεκαπενταετής άδεια
Σκάφη για κάθε περιπέτεια στο «Swiss Club Co-ownership Program»
Καταφέραμε να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες μαζί με το Yianis Christodoulou Foundation(pics)
Οι Κύπριοι επιλέγουν Marex, Rafnar, Saxdor, Zeelander
Ανάγκη για εξοικονόμηση νερού για τους δημόσιους χώρους πρασίνου-Γνώρισε την ιστορία της Έφης