Η Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2024

Η Freedom Holding Corp. (FRHC), ιδρυτής της Freedom24, δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2024, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024. Κατά τη διάρκεια της αναφοράς, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν διπλάσια σε $ 1,6 δισεκατομμυρίων, ενώ το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 82% σε $ 375 εκατομμύρια.

Η αύξηση των εσόδων σχετίζεται κυρίως με την αύξηση των τόκων και των προμηθειών, καθώς και των εσόδων από την ασφαλιστική επιχείρηση της εταιρείας. Έτσι, τα τόκια αυξήθηκαν κατά 181% σε $ 828 εκατομμύρια, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από την τόκιση χρεογράφων και τη χορήγηση πιστώσεων. Τα εισοδήματα από τις προμήθειες ανήλθαν σε $ 440 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 35% σε σύγκριση με το αντίστοιχο αποτέλεσμα του οικονομικού έτους 2023, αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των πελατών και του όγκου των συναλλαγών στις κύριες αγορές.

Η αύξηση του αριθμού των πελατών από 370 χιλιάδες σε 530 χιλιάδες συνέβαλε στην επέκταση της γεωγραφίας του ευρωπαϊκού τμήματος του Freedom24, το οποίο τον περασμένο χρόνο άνοιξε γραφεία στην Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ιταλία και Ολλανδία. Σύμφωνα με τη στρατηγική της για επέκταση των επιχειρήσεων στην Ευρώπη, η Freedom24 σχεδιάζει να ανοίξει νέα γραφεία στη Λιθουανία, την Τσεχία και τη Δανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Freedom Holding Corp.

freedomfin2

"Χαίρομαι που ανακοινώνω ότι το οικονομικό έτος 2024 ήταν ρεκόρ για την εταιρεία μας τόσο από την άποψη των εσόδων όσο και των κερδών. Οι κύριες δραστηριότητές μας - το μεσιτικό και το τραπεζικό τμήμα - αποτέλεσαν περίπου το 75% των εσόδων για αυτήν την περίοδο ... Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις στην ψηφιακοποίηση, καταφέραμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ευρείας κλίμακας δραστηριότητά μας και να διατηρήσουμε την θέση του κορυφαίου παίκτη στον κλάδο των ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Καζακστάν, " σχολίασε τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp, Τιμούρ Τουρλόφ.

Το βασικό και διαλυμένο κέρδος ανά μετοχή του FRHC για το οικονομικό έτος 2024 ήταν $6,37 και $6,33 αντίστοιχα, συγκριτικά με αντίστοιχους δείκτες $3,50 και $3,45 για το οικονομικό έτος 2023.

Με βάση την κατάσταση στις 31 Μαρτίου 2024, ο όγκος των ενεργητικών στοιχείων της Freedom Holding Corp. αύξησε στα $8,3 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με $5,1 δισεκατομμύρια στις 31 Μαρτίου 2023.

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο