ΚΟΕ και ΟΠΑΠ Κύπρου στο δρόμο για το Παρίσι-«Είμαστε όλοι η ομάδα της Κύπρου»

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΠΑΠ Κύπρου υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου στέλνοντας το μήνυμα ότι «στο δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι η ομάδα της Κύπρου».

Σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14.6.2024) στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου οι πρωταθλητές μας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αγωνιστική τους παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βεβαίωσαν ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία της Κύπρου.

Τη σημαία παρέδωσαν στους αθλητές ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η όλη διαδικασία είχε δυνατούς συμβολισμούς αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τη σημαία της Κύπρου από τους παλαιότερους πρωταθλητές Γιώργο Αχιλλέως, Μάρκο Παγδατή, Ανδρέα Καριόλου και Ελένη Αρτυματά για να την παραδώσει στους νεότερους, εκφράζοντας έτσι την αρμονική και δυνατή συνέχεια στην παρουσία της μικρής μας πατρίδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ6

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους αθλητές για την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, μεταφέροντας τη σιγουριά του ότι θα δώσουν τoν καλύτερο εαυτό τους για να τιμήσουν τα χρώματα της Κύπρου.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για το συνολικό έργο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και τις ευχαριστίες του στους χορηγούς, τονίζοντας ιδιαίτερα την πολύμορφη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, όχι μόνο στον αθλητισμό του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Χριστοδουλίδης συμμετείχε και στο σχετικό φιλμάκι μέσα από το οποίο προβάλλεται το μήνυμα ότι «στο δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι η ομάδα της Κύπρου».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ5

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, επισήμανε ότι η παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, «πέρα από την τιμή που προσφέρει στους αθλητές και σε όλους μας, ερμηνεύει απόλυτα και το συμβολισμό της παραλαβής της σημαίας μας από τους αθλητές μας. Γιατί ακριβώς η Ολυμπιακή μας ομάδα εκφράζει και εκπροσωπεί την Κύπρο και την κρατική μας οντότητα, εκφράζει και εκπροσωπεί το σύνολο του Κυπριακού λαού».

Ο κύριος Χρυσοστόμου, ευχαριστώντας την ΟΠΑΠ Κύπρου για την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης διαβεβαίωσε ότι «δουλεύουμε με αφοσίωση, συλλογικότητα, ειλικρίνεια αλλά προπαντός καθαρότητα προθέσεων και πράξεων ώστε σήμερα να μπορούμε να στηρίξουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τους αθλητές και την αποστολή μας στο Παρίσι».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ2

Στο χαιρετισμό του ο Εμπορικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος, πρόταξε το σεβασμό του στους αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αθλητές που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αγκαλιάζουμε με αγάπη τόσο με τη στήριξη των σχεδιασμών της ΚΟΕ όσο και μέσα από τα σχετικά χορηγικά μας προγράμματα».

Ο κύριος Ντάβος πρόσθεσε ότι «είναι με αυτό το σεβασμό που διαμορφώνουμε διαχρονικά και τη σχέση μας με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έχοντας κοινό παρονομαστή τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών για τους αθλητές μας, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Είναι όμως και με τον ίδιο σεβασμό που η ΟΠΑΠ Κύπρου πορεύεται στην κυπριακή κοινωνία, επενδύει τη σχέση της με την Πολιτεία και τους θεσμούς, αλλά και τις ωφέλιμες δράσεις της στην παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία και βέβαια στον αθλητισμό».

Και κατέληξε: «Η ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικός σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας και Πολιτείας, θα πορευθεί στο δρόμο για το Παρίσι μαζί με όλους τους άλλους φίλους που στηρίζουν αυτή την όμορφη διαδρομή.

Οι αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού, όπως τις προτάσσει ο Ολυμπισμός ας είναι το δυνατό μήνυμα τόσο για τους δύσκολους αγώνες της Κύπρου μας, όσο βέβαια και για τη διάκριση των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!».

Την τιμητική εκδήλωση, στην οποία προβλήθηκε και ταινία με την ιστορία συμμετοχής Κυπρίων αθλητών σε Ολυμπιακούς αγώνες από το 1896, χαιρέτησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ- Καταλανό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ3

Η Ολυμπιακή μας ομάδα

Οι αθλητές που συγκροτούν μέχρι στιγμής την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου και θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου 2024, είναι: Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Μαριλένα Μακρή (ILCA6 /Ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάππα (IQFoil/Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία), Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική), Σοφία Ασβεστά (Τζούντο/ -52Kg), Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία), Έλενα Κουλιτσένκο (Άλμα εις Ύψος/Στίβος) και Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή). Δεδομένη θεωρείται και η παρουσία του Μίλαν Τραϊκοβιτς με την προσδοκία ότι η ομάδα μας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Τιμήθηκε ο Κώστας Παπακώστας

Σεβόμενη την ιστορία της παρουσίας της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΚΟΕ τίμησε στη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης τον σημαιοφόρο αθλητή μας στην πρώτη παρουσία μας ως κράτους σε θερινή Ολυμπιάδα, το 1980 στη Μόσχα.

Ήταν ο Κώστας Παπακώστας, ολυμπιονίκης στο Τζούντο, τέως Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ και σήμερα πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος παρέλαβε συγκινημένος την σχετική τιμή.

Αθλητισμός και Πολιτισμός

Στην τιμητική εκδήλωση για την Ολυμπιακή μας ομάδα συμμετείχαν και σημαντικοί μουσικοί δημιουργοί μας οι οποίοι επίσης τιμούν τη χώρα μας με τη διεθνή πορεία και συνεργασίες τους.

Ο ερμηνευτής Κώστας Χατζηχριστοδούλου, ο τενόρος Ανδρέας Αρόδιτης, ο φλαουτίστας Κωνσταντίνος Μακαρίτης και ο μαέστρος Άρης Αντωνιάδης πρόσφεραν ένα ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα στέλνοντας το μήνυμα ότι αθλητισμός και ο πολιτισμός συμβαδίζουν.

ΆΑλλωστε, όπως επέμενε και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτωνας, η σωστή παιδεία επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια του σώματος μέσω της γυμναστικής και την καλλιέργεια της ψυχής μέσω της μουσικής.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»