Mastercard: Δέσμευση για 100% tokenization στις ψηφιακές αγορές στην Ευρώπη έως το 2030

Η Mastercard, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές, ανακοίνωσε το στρατηγικό της όραμα για 100% tokenization στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Παράλληλα, η εταιρεία έκανε γνωστή την πρόθεση της για σταδιακή κατάργηση της χειροκίνητης καταχώρησης των καρτών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές παγκοσμίως.

Παρά τις αυστηρές λύσεις και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει συνολικά ο κλάδος των πληρωμών, το ηλεκτρονικό εμπόριο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω κακόβουλων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα μάλιστα με την Juniper Research, οι απώλειες από απάτες στις ηλεκτρονικές πληρωμές προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 91 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη σημασία των ανέπαφων συναλλαγών και τον καίριο ρόλο που αυτές διαδραματίζουν πλέον στις διά ζώσης πληρωμές, η Mastercard προχωρά στην εφαρμογή λύσεων που προσθέτουν αξία, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς ολοένα και πιο αποτελεσματικά τα ζητήματα ασφάλειας και πολυπλοκότητας που προκύπτουν, κάνοντας το διαδικτυακό εμπόριο ασφαλές και διαθέσιμο σε όλους:

Αξιοποίηση του tokenization, όπου πραγματοποιείται η αντικατάσταση του 16-19ψήφιου αριθμού της κάρτας με έναν ασφαλή αλγοριθμικό αριθμό (token), περιορίζοντας τις πιθανότητες απάτης και βελτιώνοντας τα ποσοστά έγκρισης των καρτών. Το 2014, η Mastercard εισήγαγε την υπηρεσία tokenization της, τη Mastercard Digital Enablement Service, η οποία εξασφαλίζει σήμερα το 25% όλων των συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, με το ποσοστό αυτό να επιταχύνεται κατά 50% σε ετήσια βάση.

Ενσωμάτωση one-click button “Click to Pay” στους δικτυακούς τόπους των εμπόρων και παρακίνηση των τραπεζικών εταίρων για καθιέρωση του ως προεπιλεγμένο χαρακτηριστικό της κάρτας μέσω αυτόματης εγγραφής, ώστε να εξαλειφθεί η χειροκίνητη καταχώρηση της κάρτας και να απλοποιηθεί η διαδικασία επαλήθευσης στοιχείων.

Χρήση κλειδιών πρόσβασης (passkeys), όπου αξιοποιούνται βιομετρικές μέθοδοι ταυτοποίησης των κινητών συσκευών, για να περιοριστεί η καταχώρηση κωδικών πρόσβασης και κωδικών μίας χρήσης.

«Καθώς οι φυσικές και ψηφιακές εμπειρίες συνεχίζουν να συγκλίνουν, ξεπερνάμε τα όρια του δυνατού», δήλωσε ο Jorn Lambert, Chief Product Officer της Mastercard. «Επικεντρωνόμαστε στη συνένωση κορυφαίων ψηφιακών υπηρεσιών για να προσφέρουμε περισσότερη αξία, πρόσβαση και ασφάλεια στους πελάτες μας και στον τελικό καταναλωτή. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες αυτών των τεχνολογιών για να προσφέρουμε ενισχυμένη ασφάλεια, καλύτερες εμπειρίες και γενικά, νέους τρόπους πληρωμής.»

Η Mastercard με αφετηρία την εφαρμογή τεχνολογικά προηγμένων λύσεων προσφέρει μια πληθώρα περιπτώσεων χρήσης και πλεονεκτημάτων, μετατρέποντας τις καθημερινές εφαρμογές τεχνολογίας, σε συσκευές εμπορίου. Η καθολική εφαρμογή του tokenization σε συνδυασμό με τα Click to Pay και passkeys πληρωμών, ωφελεί συνολικά το οικοσύστημα συναλλαγών, μετατρέποντας την εμπειρία συναλλαγών σε μία απρόσκοπτη, ασφαλή και αβίαστη διαδικασία για τους πελάτες και τους καταναλωτές.

Δειτε Επισης

Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής