powered by

Επανεκλογή Αντώνη Λατούρου για δεύτερη θητεία στην προεδρία του Aggregates Europe-UEPG

Με μεγάλη χαρά, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Λατομείων/Αδρανών Υλικών, Aggregates Europe – UEPG, ανακοινώνει ότι κατά τις εργασίες της Γενικής του Συνέλευσης στις 14/06/2024, ο Αντώνης Αντωνίου Λατούρους επανεκλέγει ως Πρόεδρος για άλλη μία θητεία τριών ετών.

Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τη δέσμευση του συνδέσμου για συνέχεια και την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας αδρανών υλικών στην Ευρώπη, σε μια περίοδο αλλαγών και την έναρξη ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μιας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όραμα για βιωσιμότητα και ανάπτυξη

Υπό την ηγεσία του κ. Λατούρου, ο Aggregates Europe - UEPG έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον τομέα των αδρανών υλικών.

Η επανεκλογή του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για βελτιωμένη πρόσβαση σε βασικούς ορυκτούς πόρους, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την περαιτέρω εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας και την ανάπτυξη προχωρημένων προτύπων υγείας και ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη.

Δέσμευση για περιβαλλοντική προστασία

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του κ. Λατούρου είναι η ενίσχυση των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της βιομηχανίας. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της βιοποικιλότητας εντός και γύρω από τις περιοχές εξόρυξης και την αύξηση της ανακύκλωσης αδρανών υλικών, συμβάλλοντας έτσι στους ευρύτερους περιβαλλοντικούς και βιωσιμότητας στόχους της ΕΕ.

Το όραμά του ευθυγραμμίζεται με τον Οδικό Χάρτη προς το 2030 του Aggregates Europe – UEPG, ο οποίος στοχεύει στη μετάβαση της βιομηχανίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών.

uepg

Ενίσχυση των προτύπων της βιομηχανίας

Η ασφάλεια και η υγεία παραμένουν στην κορυφή της ατζέντας του κ. Λατούρου. Στόχος του είναι όχι μόνο η βιομηχανία να συνεχίσει να πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγείας, αλλά και να καινοτομεί και να ηγηθεί στην ανάπτυξη νέων ρεαλιστικών προτύπων που αντιμετωπίζουν αναδυόμενους κινδύνους και αξιοποιούν οικονομικά αποδοτικές τεχνολογικές προόδους και βέλτιστες πρακτικές.

Αυτό περιλαμβάνει την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και την υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, πιο ανθεκτικού και προσανατολισμένου στην υγεία εργασιακού περιβάλλοντος σε όλη τη βιομηχανία.

Ενισχυμένη εμπλοκή των ενδιαφερόμενων μερών

Ο κ. Λατούρος σχεδιάζει να συνεχίσει την ενίσχυση του διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετών της ΕΕ, των περιβαλλοντικών ΜΚΟ και των τοπικών κοινοτήτων.

Αυτή η συνεργατική προσέγγιση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των κανονιστικών προκλήσεων και την αναγνώριση των αναγκών και των συνεισφορών της βιομηχανίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένας αποδεδειγμένος ηγέτης

Με μια διακεκριμένη καριέρα στη βιομηχανία αδρανών υλικών και εκτεταμένη εμπειρία σε περιβαλλοντικά και δημόσια θέματα, ο κ. Λατούρος φέρνει πλούσια γνώση και ηγεσία στον Aggregates Europe - UEPG.

Η προληπτική του προσέγγιση και η αφοσίωση στη βιώσιμη ανάπτυξη έχουν ήδη θέσει ένα ισχυρό θεμέλιο για τη μελλοντική ανάπτυξη και ανθεκτικότητα της βιομηχανίας.

uepg2

Σημαντική σημείωση για την Κύπρο

Η επανεκλογή του κ. Λατούρου ως Πρόεδρος του Aggregates Europe - UEPG για δεύτερη θητεία είναι μια μεγάλη τιμή για την Κύπρο, καθώς, παρά το μικρό της μέγεθος, καταφέρνει να έχει την Προεδρία των Aggregates Europe - UEPG για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Aggregates Europe - UEPG υπάρχει από το 1987 και αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Πρόεδρος επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

Ο Aggregates Europe – UEPG αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μη ενεργειακή εξορυκτική βιομηχανία στην Ευρώπη με περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια τόνους άμμου, χαλικιού, θραυστού χαλικιού, ανακυκλωμένων, κατασκευασμένων και θαλάσσιων αδρανών υλικών που παράγονται σε 26.000 τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, από 15.000 εταιρείες που απασχολούν 187.000 άτομα.

Δειτε Επισης

PharmAdvance: Ένα νέο ψηφιακό άλμα από τον Όμιλο Παπαέλληνας
17α IN Business Awards: Όσα δηλώσαν οι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας(vid)
Η κυπριακή startup ομάδα «pHera» παρουσιάζει την ιδέα της σε Ευρωπαίους επενδυτές στο Beyond Demo Day
Στρατηγική συνεργασία Ellinas Finance και CIM: Ενισχύοντας τη νέα γενιά με υποτροφία MBA
Δημήτρης Σκουρίδης: Το όραμα της Κύπρου και ο οδικός χάρτης για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογική καινοτομία
Google, Snapchat, LinkedIn και 100+ global brands έρχονται στην Κύπρο για το i-Con
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η ισχυρή οικονομία χρειάζεται ισχυρή επιχειρηματικότητα-Πρέπει να την τιμούμε(vid)
ΚΕΒΕ: Συζήτηση πάνελ στο «Φόρουμ για τη Διαφορετικότητα» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας
Η Κύπρος σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης
Medicover Genetics: Οι νικητές του Παγκύπριου Διαγωνισμού Γραπτής Έκθεσης για την Ημέρα DNA