Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο, και όχι μόνο, προκαλεί η είδηση του αδόκητου θανάτου του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία, Ντίνου Ιορδάνου.

Ο Ντίνος Ιορδανού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και με καθ' όλα μακρόχρονη πετυχημένη επιχειρηματική δραστηριοποίηση στην Αμερική, έφυγε ξαφνικά από την ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 71 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη.

Ως μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Δ.Σ. και ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

Ο Ντίνος Ιορδάνου έγινε τους τελευταίους μήνες ευρέως γνωστός στο ευρύτερο κοινό ένεκα της ανάμειξης του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου και δη της επένδυσης την οποία είχε τροχοδρομήσει για την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ στην Κοκκινοτριμιθιά.

Με καταγωγή από τον Μαθιάτη, ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου βρέθηκε το 1969 στην Αμερική όπου αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του εργάστηκε αρχικά στον ασφαλιστικό κολοσσό AIG.

Στη συνέχεια, προσλήφθηκε από την Berkshire Hathaway, καταλαμβάνοντας το 1987 τη θέση του προέδρου του Τμήματος Εμπορικής Ασφάλισης Ατυχημάτων της εταιρείας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εργάστηκε ως ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της American Home Insurance Company, θυγατρικής της American International Group.

Υπηρέτησε επίσης από διάφορους ρόλους στη Zurich Financial Services και συνδεδεμένες εταιρείες της, ως ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Zurich Financial Services, ως πρόεδρος της Zurich-American Specialties Division, ως Chief Operating Officer και διευθύνων σύμβουλος της Zurich American και ως διεθύνων σύμβουλος της Zurich North America.

Ο Ντίνος Ιορδάνου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arch Capital Group Limited από τον Αύγουστο του 2003 και διοικητικός σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2002 (αφυπηρέτησε τον Σεπτέμβριο του 2019).

Με προσωπική περιουσία πέραν των €240 εκατ., τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του προέδρου της Vantage Group Holding Ltd, του μη εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της Verisk Analytics Inc., ενώ-όπως έχει προαναφρθεί-ήταν μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου.  

Η Vantage Group Holdings, στην οποία κατείχε τη θέση του προέδρου, παρέχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες στους τομείς της καταστροφής ακίνητης περιουσίας (σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία), καθώς και ειδική αντασφάλιση σε κατηγορίες ατυχημάτων, όπως τα θαλάσσια, τα ενεργειακά, αεροπορικά, κ.α., όπως και στον τομέα των υποθηκών.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ η εξαγορά των Υπεραγορών Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»
Καλύτερο από το περσινό το πρώτο εξάμηνο για τον τουρισμό...Αυξημένες κατά 2,4% οι αφίξεις
Ο Νίκος Ποταμάρης νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου
Atterbury Europe: Συμφωνία με Αλφαμέγα για παρουσία στο Mall of Limassol, χρηματοδότηση από Eurobank
Νέος διαγωνισμός για το Κέντρο Τύπου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.-Τα έργα και το κόστος
Alexander The Great: Εκτεταμένη ανακαίνιση, ανανέωση και νέα εμφάνιση για το ξενοδοχείο της Πάφου (photos)
Κακάο: Στα ύψη η τιμή στην Ε.Ε., εξαίρεση η Κύπρος-Η αιτία των αυξήσεων και νέα δεδομένα από τον Αύγουστο
Απορρίπτουν τη μεσολαβητική Παναγιώτου και ετοιμάζονται να παραλύσουν την οικοδομική βιομηχανία οι συντεχνίες