Powered by

Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρέτισε τη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, "της 5ης κατά σειρά από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου, αυτή τη φορά από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s, η οποία επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας".

Παράλληλα, τόνισε πως "η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να εφαρμόζει εκείνη την οικονομική πολιτική η οποία της επιτρέπει να στηρίζει αποτελεσματικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενισχύοντας, ταυτόχρονα τόσο τη μεσαία τάξη όσο και τις επιχειρήσεις".

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος σημείωσε ότι "είναι σημαντικό ότι οι S&P’s προβλέπουν έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ κατά την περίοδο 2024-2027. Και αυτό παρά τις σοβαρές προκλήσεις που προκύπτουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο από τους συνεχιζόμενους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή".

Το γεγονός, τόνισε, ότι ο διεθνής Οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από ΒΒΒ σε ΒΒΒ+ διατηρώντας ταυτόχρονα την προοπτική σε θετική, αποδεικνύει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης που βασίζεται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική υπευθυνότητα, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρόεδρος ανέφερε, ακόμη, ότι η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι, ανάμεσα σε άλλα, απαραίτητα συστατικά για τη διατήρηση της κυπριακής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ