Διάκριση Πανεπιστημίου Frederick στα Times Higher Education Impact Rankings

Στα πρώτα 201-300 πανεπιστήμια στον κόσμο, ανάμεσα στα συνολικά 2,152 πανεπιστημιακά Ιδρύματα, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Frederick στην κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings 2024. Σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά, που αποτελεί το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, που βρίσκεται στη θέση 201-300.

Σημειώνει, ακόμα, ότι ανάμεσα σε συνολικά 21 πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε Κύπρο και Ελλάδα, που συμμετείχαν σε αυτή την κατάταξη, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβαν την υψηλότερη κατάταξη.

«Η κατάταξη που εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο Frederick αντικατοπτρίζει τη δέσμευση και τη συνεχή πρόοδο του Πανεπιστημίου στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου στην κοινωνία και στον κόσμο ευρύτερα, μέσα από την έρευνα, τη διδασκαλία, τις πολιτικές και τη διασύνδεσή του με την κοινωνία, με απώτερο στόχο την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο.

Τα Times Higher Education Impact Rankings αποτιμούν τα πανεπιστήμια σε σχέση με την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, και συγκρίνουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων με βάση την έρευνα σε θέματα σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τη διδασκαλία και τη συμπερίληψη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στα προγράμματα σπουδών, τις πολιτικές, δράσεις και στρατηγικές εσωτερικής διακυβέρνησης και τη διασύνδεση με την κοινωνία, με τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς κοινότητες.

Το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα 101-200 πανεπιστήμια στον κόσμο σε τέσσερις Στόχους, που αφορύν στην Ποιοτική Εκπαίδευση, σρην Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια, στις Λιγότερες Ανισότητες και στη Συνεργασία για τους Στόχους.

«Αυτή η κατάταξη είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την αποστολή του Πανεπιστημίου μας, ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με αξίες, στόχος του οποίου είναι να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, απέδωσε την επιτυχία αυτή και στη συλλογική προσπάθεια του ακαδημαϊκού, διοικητικού και ερευνητικού προσωπικού, των φοιτητών και φοιτητριών και των εταίρων.

Δειτε Επισης

Τα τρία κυπριακά ΜΜΕ στην άτυπη μαύρη λίστα της Ρωσίας-«Διαδίδουν συστηματικά ανακριβείς πληροφορίες»
Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα
«Χρώμα & Φως από XM»: Εγκαίνια για το Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών
Ήταν όλοι εκεί για τα 20 χρόνια ζωής της CSC Christodoulou