Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Μετράμε αντίστροφα για το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, την κορυφαία εκδήλωση του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο.

Η IMH και το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus διοργανώνουν το συνέδριο με επίκεντρο στις νέες προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Στόχος είναι η στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου στην ανάπτυξη και βελτίωσή του αλλά και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσα από ευρωπαϊκές πολιτικές και χορηγίες με επίκεντρο την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Κουσιουμή στη Λευκωσία, στις 18 Ιουνίου με μέγα χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και το στρατηγικό συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ. και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσους ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Η αντζέντα καλύπτει ένα εκτενές θεματολόγιο, με παρουσιάσεις από αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

Η υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου, θα χαιρετίσει την εκδήλωση και θα ακολουθήσει παρουσίαση από τον ΓΔ του Υπουργείου Γεωργίας, κ. Ανδρέα Α. Γρηγορίου, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα σχέδια στήριξης για τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα με έμφαση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Ο Άντης Αθανασιάδης, Λειτουργός Περιβάλλοντος Α’, από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα επικεντρωθεί σε θέματα κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης αποβλήτων και μείωσης της σπατάλης τροφίμων με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και στην επίτευξη των στόχων της ΚΑΠ.

Στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Charalambides Christis, Μάριος Κωνσταντίνου, θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην παραγωγή χαλλουμιού.

Ο Καθηγητής Andrea Formigoni, Επιστημονικός Σύμβουλος της Κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano και Μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας του Parmigiano Reggiano θα προβάλλει πρακτικά παραδείγματα και βέλτιστες μεθόδους για την εφαρμογή ΠΟΠ και την επιτυχή προώθηση προϊόντων ΠΟΠ, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το Parmigiano Reggiano.

Ακολούθως θα αναλυθεί το Δίκαιο Ανταγωνισμού και η Κοινή Αγροτική Πολιτική από τον Δρ. Παναγιώτη Αγησιλάου, εστιάζοντας στις προκλήσεις και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα και τους τρόπους με τους οποίους οι παραγωγοί μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους εντός του πλαισίου της ΚΑΠ.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο επίκεντρο θα βρεθεί ο ποιοτικός έλεγχος στη βιομηχανία γάλακτος και χαλλουμιού με τη Μαρία Διαλυνά της Bureau Veritas και τον Φώτη Παπαδήμα, Αναπληρωτή Καθηγητή στο ΤΕΠΑΚ, οι οποίοι θα εξετάσουν πώς οι πρακτικές ποιότητας και ελέγχου ενισχύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΚΑΠ.

Στη δεύτερη Ενότητα θα ακολουθήσει παροσυίαση από τον Αντρέα Παπαδόπουλο, Επικεφαλής της Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ελληνική Τράπεζα σε σχέση με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του πρωτογενή τομέα.

Ο Ουράνιος Τζαμαλούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ θα επικεντρωθεί στο ζήτημα των Χονδροειδών ζωοτροφών και της κλιματικής αλλαγή αλλά και στο πως μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα ασταθούς και ανεπαρκούς παραγωγής με την έρευνα, την εκπαίδευση και τις πολιτικές επιλογές/ παραγωγής.

Ο Ιωάννης Ξυπολέας της VitaTrace Nutrition θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων στην κυπριακή κτηνοτροφία μαζί με εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ. Σταύρος Μαλάς θα παρουσιάσει τις επιπτώσις τη κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο, και συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν στην κτηνοτροφία (αγελαδροφία και αιγοπροβατοτροφία) για να μεγιστοποιηθεί το οικονομικό όφελος, τόσο από την παραγωγή γάλακτος, όσο και από την παραγωγή κρέατος.

Το συνέδριο θα κλείσει με τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση αιγοπροβατοτροφικών μονάδων από τον Δημήτριο Μάντη.

Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι η στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μέσα από την ανάδειξη της σημασίας της διατήρησης, ανάδειξης και αποτελεσματικής προώθησης των παραδοσιακών προϊόντων όπως το χαλλούμι, της εξέτασης των προκλήσεων και ευκαιριών στον πρωτογενή τομέα, της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, συνδέοντας τις πρακτικές αυτές με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

  • Μέγα Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα και Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ.
  • Χορηγοί: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΙMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™, VitaTrace Nutrition Ltd
  • Με τη στήριξη: GAEA – Granting Access to Employment and Entrepreneurship in Agriculture for women και Α.Μ. Φιλαγροτική Συμβουλευτική Λτδ
  • Οργανωτές: ΙΜΗ, Waste Wisely Cyprus.
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τα τρία κυπριακά ΜΜΕ στην άτυπη μαύρη λίστα της Ρωσίας-«Διαδίδουν συστηματικά ανακριβείς πληροφορίες»
Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα
«Χρώμα & Φως από XM»: Εγκαίνια για το Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών
Ήταν όλοι εκεί για τα 20 χρόνια ζωής της CSC Christodoulou