Υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Ε.Ε. η European Leadership Academy της HUAWEI

Η European Leadership Academy (ELA), μια πρωτοβουλία της Huawei για την ανάπτυξη νέων γυναικείων ταλέντων στην Ευρώπη, είναι υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η European Leadership Academy (ELA) έχει ως στόχο να μειώσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, εφοδιάζοντας τις γυναίκες με τις κατάλληλες δεξιότητες προκειμένου να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στο ψηφιακό μέλλον και να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας πιο ισότιμης και βιώσιμης Ευρώπης.

Η Ακαδημία της Huawei, συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Δεκαετίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση ενός πληθυσμού με ψηφιακές δεξιότητες.

Επιπροσθέτως, συμβάλλει και στον στόχο για την αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών ψηφιακής τεχνολογίας με υψηλή εξειδίκευση, ενώ παράλληλα στέκεται αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης της ισότητας και πρόσβασης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων αναγνωρίζουν το εξαιρετικό έργο οργανισμών απ’ όλη την Ευρώπη οι οποίοι συμβάλλουν στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η European Leadership Academy είναι υποψήφια στην κατηγορία “Women in ICT Careers” για τα δύο κορυφαία προγράμματά της: τις Σχολές για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή καθώς και τη Γυναικεία Ακαδημία για την Αγροτική Καινοτομία.

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 30 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Ο Tony Yong JIN, Executive Vice-President of European Region της Huawei, δήλωσε: «Η ανάπτυξη των ταλέντων είναι ευθύνη που μοιράζεται κάθε χώρα, επιχείρηση και ακαδημαϊκό ίδρυμα. Στη Huawei, δεσμευόμαστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε άτομα που το αξίζουν να ξεκλειδώσουν τις προοπτικές τους».

Η Selina WEN, Executive Vice-President of European Region της Huawei, πρόσθεσε: «Τα προγράμματά μας αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τις μελλοντικές γυναίκες-ηγέτες να αποκτήσουν γνώσεις σε τεχνολογίες αιχμής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον θετικό αντίκτυπό τους να αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Η Berta HERRERO, Director of the European Leadership Academy & Head of Diversity, Equity, and Inclusion της Huawei Ευρώπης, τόνισε: «Η European Leadership Academy αναδιαμορφώνει το τοπίο της ανάπτυξης ταλέντων, και διασφαλίζει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης.

Αυτό που ήταν απλώς ένα όνειρο έχει γίνει πλέον μια βάση εκκίνησης για τις γυναίκες που σε 5 με 10 χρόνια από τώρα θα ηγηθούν της ευρωπαϊκής οικονομίας και των οικοσυστημάτων καινοτομίας. Είμαι πολύ περήφανη για όσα έχουμε πετύχει μαζί».

Οι σχολές για τη «Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή» συνδυάζουν γνώσεις διαφόρων κλάδων όπως της τεχνολογίας, των διεθνών σχέσεων και οικονομίας, με ισχυρή συνιστώσα την ισότητα. Απευθύνονται σε νεαρές γυναίκες εκπροσώπους από καθένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και μια εκπρόσωπο από τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ουκρανία.

Οι συμμετέχουσες καθοδηγούνται από εξειδικευμένα στελέχη προερχόμενα από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, καθώς και από την ακαδημαϊκή και πολιτική κοινότητα, μέσα από μια σειρά από masterclasses, συζητήσεις σε πάνελ και ομαδικές εργασίες, διευρύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ορίζοντές τους σε διαφορετικούς τομείς όπως τον προγραμματισμό και την ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης, το δημόσιο λόγο και τη διαχείριση της βιωσιμότητας.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις Ακαδημίες - τρία θερινά σχολεία στη Λισαβόνα, την Πράγα και τη Βαλένθια και ένα χειμερινό σχολείο στη Νίκαια. Ένα τέταρτο Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία τον Ιούλιο του 2024.

Η «Ακαδημία Γυναικών για την Αγροτική Καινοτομία», μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τις γυναίκες των αγροτικών κοινοτήτων ώστε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, εστιάζει στην επιχειρηματικότητα, τη χρήση των νέων τεχνολογιών για βιώσιμη καινοτομία και την ψηφιοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Η Ακαδημία σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις γυναίκες της υπαίθρου να αξιοποιήσουν τις πολυποίκιλες δυνατότητες της ψηφιακής εποχής ώστε να είναι σε θέση να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη στις κοινότητές τους.

Το πρώτο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το 2022 στην ισπανική Castile and León, και συγκέντρωσε 15 γυναίκες που ζουν και εργάζονται σε αγροτικές περιοχές σε ολόκληρη την ΕΕ.

Από την ίδρυση της European Leadership Academy (ELA) το 2021, περισσότερες από 12.000 υποψήφιες έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα. Οι επιλαχούσες λαμβάνουν πλήρη υποτροφία για τη συμμετοχή τους, σύμφωνα με την πολιτική ίσων ευκαιριών της ELA.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ηγεσίας: https://www.europeanleadershipacademy.eu/ Μάθετε περισσότερα για το Θερινό Σχολείο 2024 στην Πολωνία: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=LAVIPAxUmZ4

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα.

Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί.

Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα.

Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει.

Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας.

Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

https://twitter.com/Huawei

https://www.linkedin.com/company/huawei/

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Δειτε Επισης

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την τεχνητή νοημοσύνη-Οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξηθούν
Γ. Ανδρονοπούλου: Ο αντίκτυπος της παρουσίας της Microsoft στην Κύπρο-«Ξεκινάμε την μεγαλύτερη επένδυση...»
Η υιοθέτηση τεχνολογιών από ΜμΕ για να ενισχύσουν την κυβερνοασφάλεια
Πρόγραμμα $230 εκατ. για στήριξη των Generative AI startups από την Amazon Web Services
Ο δρόμος των κυπριακών επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και πόσο υπολογίζουν την... ασφάλεια
Digital Cyprus Conference 2024: Τιμητική βράβευση σε Ιπποκράτη Σταματίου και Aντωνία Μιχαήλ
Αντρέας Κωνσταντινίδης για κυβερνοαπειλές: Δράστε σήμερα, ασφαλίστε το αύριο
Ιωάννης Σολωμάκος: Η σημασία της στρατηγικής «Zero Trust»
Βασίλης Χαραλάμπους: Τι να προσέξουν οι οργανισμοί για την ασφάλεια των data
Η σημασία της ηθικής ένταξης της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις