Powered by

Σειρά συναντήσεων Κουμή στην Ιορδανία-Προτείνει νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας η Κύπρος

Η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου-Ιορδανίας λειτουργεί υποστηρικτικά και στο πεδίο του τουρισμού, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών εταίρων των δύο χωρών και ότι τις επόμενες μέρες θα προτείνουν νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας στην ιορδανική πλευρά, αφού γίνει και μία διαβούλευση με τους τουριστικούς εταίρους στην Κύπρο.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε σειρά συναντήσεων που είχε στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη χώρα για την περαιτέρω προώθηση της Κύπρου με την ευκαιρία της προσθήκης νέων αεροπορικών δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, από σήμερα Πέμπτη, προστίθενται νέα δρομολόγια από την Ιορδανία καθώς η αεροπορική εταιρεία Royal Jordanian, θα εκτελεί πτήσεις από το Αμμάν προς το αεροδρόμιο Πάφου δύο φορές την εβδομάδα, ενισχύοντας έτσι το ήδη ισχυρό πτητικό της πρόγραμμα προς την Κύπρο αφού ήδη εκτελεί πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λάρνακας τέσσερις έως έξι φορές τη βδομάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ιορδανία ο Υφυπουργός Τουρισμού, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογο του, Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας Makram Queisi με τον οποίο συζήτησαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κουμής είχε επίσης συνάντηση με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Royal Jordanian με επικεφαλής τον Διευθύνων Σύμβουλο Samer Majali, με ανώτατα στελέχη του Jordan Tourism Board, καθώς επίσης και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως (Ιορδανίας) Χριστόφορο, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κυπριακής αντιπροσωπείας, πραγματοποιήθηκε επίσης εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Royal Jordanian, όπου έγινε παρουσίαση της χώρας μας στους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και σε Ιορδανούς δημοσιογράφους.

Ο κ. Κουμής παραχώρησε συνεντεύξεις στα ιορδανικά μέσα μαζικής επικοινωνίας με το πέρας της εκδήλωσης.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στο Αμμάν ο κ. Κουμής ανέφερε ότι «η Ιορδανία είναι μία χώρα γεωγραφικά πολύ κοντά στη χώρα μας, με την οποία μας συνδέουν πάρα πολλά» και πρόσθεσε πως «πέραν των καλών σχέσεων των δύο λαών, έχουν ομολογουμένως βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κάτι το οποίο εισπράττουμε και στις συναντήσεις με τους τουριστικούς εταίρους».

«Είναι ενδεικτικό ότι ψες με το πέρας της παρουσίασης τόσο οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, όσο και οι επαγγελματίες του τουρισμού, συζητούσαν με τα καλύτερα λόγια την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η χώρα μας στην περιοχή αναφερόμενοι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης μας για το θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο ‘Αμάλθεια’, αλλά και στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διεθνή διάσκεψη της Νεκράς Θάλασσας νωρίτερα αυτή τη βδομάδα» σημείωσε, τονίζοντας πως είναι σημαντικό και ευδιάκριτο λοιπόν, ότι «η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, λειτουργεί υποστηρικτικά και στο πεδίο του τουρισμού».

Ο κ. Κουμής χαιρέτισε την προσθήκη νέων δρομολογίων από την Royal Jordanian, και εξέφρασε αισιοδοξία ότι η ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η αγορά της Ιορδανίας θα συνεχιστεί.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών εταίρων των δύο χωρών και προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ στην δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων» είπε, εξηγώντας πως αν και πρόκειται για ένα ένα θέμα που συζητήθηκε και στο παρελθόν, αλλά δεν προχώρησε σε υλοποίηση για διάφορους λόγους, θεώρησαν ορθό να το επαναφέρουν στη συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογο του, και τις επόμενες μέρες θα προτείνουν νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας στην ιορδανική πλευρά, αφού γίνει και μία διαβούλευση με τους τουριστικούς εταίρους στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων το τριήμερο του Κατακλυσμού
Προσθήκες υψηλής γαστρονομίας στο Captain's Bar and Terrace του St Raphael Resort (pics)
Νεόφυτος Θρασυβούλου: Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια οι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες
Σχεδόν γεμάτα το τριήμερο του Κατακλυσμού τα ξενοδοχεία στην επαρχία Αμμοχώστου
ΕΤΑΠ Πάφου: Οι δράσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας και ανάδειξης των κοινοτήτων Ακάμα
Μάριος Πολυβίου: Γύρω στο 75% με 80% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Ανοικτή πρόσκληση για φωτογραφίες, reels και βίντεο που αναδεικνύουν τη Λευκωσία
Απορρίφθηκαν από τη Βουλή οι προτάσεις νόμου για τις κατασκηνώσεις πολυτελείας και τα επισκέψιμα αγροκτήματα
Emirates: Έτσι αναβαθμίζει την εμπειρία των μελών του το πρόγραμμα επιβράβευσης Skywards-Οι πέντε τρόποι
Γαλάζια ανάπτυξη: Η δημιουργία και η ενίσχυση μιας δυναμικής κοινότητας ιδιοκτητών σκαφών στην Κύπρο