ΑΗΚ: Σε εξέλιξη τέσσερα έργα συνολικού κόστους €92 εκ. με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

Συγχρηματοδοτούμενα έργα, συνολικού κόστους €92 εκατομμυρίων, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Επιπλέον, αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο για την αναβάθμιση γραμμών μεταφοράς με την μέθοδο αλλαγής του αγωγού (reconductoring), κόστους €10 εκ.

Τα έργα της ΑΗΚ έχουν προταθεί προς υλοποίηση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Η συνεισφορά της ΕΕ στο κάθε έργο ανέρχεται στο 70%.

Πιο αναλυτικά, για την Βασική Ρυθμιζόμενη Δραστηριότητα (ΒΡΔ) Μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο για την «Εγκατάσταση και αναβάθμιση Υποσταθμών Μεταφοράς», κόστους €43 εκ.

Το έργο «Εγκατάσταση και αναβάθμιση Υποσταθμών Μεταφοράς» περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε 6 υφιστάμενους υποσταθμούς Μεταφοράς, ονομαστικής τάσης λειτουργίας 132kV (χιλιάδες βoλτ), την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε ένα πρωτεύοντα υποσταθμό, ονομαστική τάσης λειτουργίας 22kV (χιλιάδες βoλτ) και την εγκαθίδρυση ενός νέου πρωτεύοντα υποσταθμού, ονομαστική τάσης λειτουργίας 22kV (χιλιάδες βoλτ).

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης τρία έργα για την ΒΡΔ Διανομής.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, βρίσκονται σε εξέλιξη το έργο για την ανάπτυξη και επέκταση του συστήματος Γεωδίας – GIS, κόστους €5 εκ., το έργο για την ανάπτυξη Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου Οπτικών Ινών στο Σύστημα Διανομής, κόστους €17 εκ. και το έργο για την αυτοματοποίηση του Συστήματος Διανομής και Εγκατάσταση Συστήματος SCADA/ADMS, κόστους €27 εκ.

Δειτε Επισης

Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας
Η BBF υπερήφανος ετήσιος χορηγός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί