Στήριξη Επιτροπής Ελέγχου στους χειρισμούς Παπαναστασίου για το τερματικό στο Βασιλικό

Τη συμπαράσταση της προς τους χειρισμούς του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου για τον τρόπο που εξελίσσεται το θέμα που αφορά το τερματικό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό και την πλωτή μονάδα (πλοίο) αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), εξέφρασε την Πέμπτη (13/6) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ζαχαρία Κουλία.

Η Επιτροπή Ελέγχου συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, συνεχίζοντας τη συζήτηση για την ετήσια Έκθεση για το έτος 2022 της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας με θέμα «Έλεγχος του έργου του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο κ. Κουλίας είπε ότι «ο Υπουργός Ενέργειας μας ενημέρωσε κεκλεισμένων των θυρών γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη διαιτησία (στο Διαιτητικό Δικαστήριο) στο Λονδίνο».

«Έχουμε τύχει πλήρους ενημέρωσης και ολόκληρη η Επιτροπή εξέφρασε την συμπαράσταση της προς τους χειρισμούς του Υπουργού Ενέργειας και ευελπιστούμε ότι θα εξευρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό», κατέληξε ο κ. Κουλίας.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου είπε ότι ενημερώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Ενέργειας για τις εξελίξεις στην ολοκλήρωση του τερματικού για το φυσικό αέριο στο Βασιλικό, προσθέτοντας ότι «για τον ΔΗΣΥ αυτό το θέμα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».

«Για αυτό ακριβώς το λόγο, πιστεύουμε έντονα ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να μείνει μακριά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις καθότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.

Η κ. Ορφανίδου επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΗΣΥ ότι «αυτό το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον του κάθε πολίτη και καταναλωτή αλλά και ιδιαίτερα για τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας» και πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ αναμένει «από την Κυβέρνηση να εξεύρει τους τρόπους ολοκλήρωσής του».

Δειτε Επισης

Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις