Η στρατηγική της Mastercard για την κυπριακή αγορά-«Μπορεί να αποτελέσει κόμβο για fintech εταιρείες η Κύπρος»

Περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης στην κυπριακή αγορά διαβλέπει η Mastercard, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ταχύτερη ανάπτυξη στις ψηφιακές πληρωμές σε σχέση με την Ελλάδα.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Λευκωσία, ο Country Manager της Mastercard σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Παναγιώτης Πολύδωρος, επεσήμανε ότι η διείσδυση των καρτών στην καταναλωτική δαπάνη στα νοικοκυριά της Κύπρου αγγίζει το 60%, τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος κατατάσσεται έκτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τη διείσδυση των καρτών στην καταναλωτική δαπάνη.

«Ο ψηλός ρυθμός ανάπτυξης στις ηλεκτρονικές πληρωμές αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Απέχουμε ακόμα από τον κορεσμό», εξήγησε σχετικά.

Στα €46 η μέση συναλλαγή με κάρτα

Ο ρυθμός ανάπτυξης στην χρήση καρτών στην κυπριακή αγορά κυμαίνεται στο 17%, ενώ η μέση συναλλαγή μέσω κάρτας στην Κύπρο φτάνει τα €46 σε σχέση με €30 που είναι η μέση συναλλαγή στην Ελλάδα.

Προεξέχουσα κατηγορία στις ηλεκτρονικές πληρωμές είναι ο τομέας που σχετίζεται με ξενοδοχεία, διαμονή και ταξίδια, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής κλάδος ανάμεσα στους καταναλωτές που επιλέγουν να πληρώσουν με κάρτα για τη διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο ή ένα κατάλυμα.

Ευνοϊκές συνθήκες στην Κύπρο για ανάπτυξη-Προοπτικές να καταστεί fintech hub

Η πανδημία του κορωνοϊού συνέβαλε στη ραγδαία άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ωθώντας τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις κάρτες για τις συναλλαγές τους.

Παρά την αναμενόμενη διόρθωση που λογικά επακολούθησε αμέσως μετά την άρση των περιορισμών που σχετίζονταν με την πανδημία, εντούτοις οι ηλεκτρονικές πληρωμές καταγράφουν αξιόλογες επιδόσεις και ανάπτυξη, με τη διείσδυση της κάρτας στο ηλεκτρονικό εμπόριο να φτάνει το 57%.

Με τις συνθήκες στην Κύπρο να ευνοούν περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών, ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας είναι το μέγεθος της οικονομίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Country Manager της Mastercard σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει κόμβο για fintech εταιρείες.

Η στρατηγική για την Κύπρο-Ρίχνει γέφυρες στην κυβέρνηση για συνεργασία

Αναφερόμενος στην στρατηγική της Mastercard για την κυπριακή αγορά, ο Παναγιώτης Πολύδωρος τόνισε ότι όραμα της εταιρείας αποτελεί η μετάβαση προς μία βιώσιμη ψηφιακή οικονομία, με τον χρήστη της κάρτας να κερδίζει σε κάθε συναλλαγή, αποκτώντας προνόμια.

Παράλληλα, βασικοί στόχοι της Mastercard παραμένουν η επιτάχυνση της καινοτομίας, η προστασία του οικοσυστήματος με έμφαση στην κυβερνοασφάλεια, για την οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί πιθανή συνεργασία με την κυβέρνηση, η παροχή εργαλείων διαχείρισης εταιρικών εξόδων και η εταιρική βιωσιμότητα, με δράσεις για προστασία του περιβάλλοντος και ενδεχόμενες επενδύσεις στην καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Ανάμεσα στις κομβικές συνεργασίες της Mastercard, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί, είναι η συνεργασία με την πλατφόρμα Foody, παρέχοντας προνόμια μέσω των συναλλαγών στους χρήστες της πλατφόρμα, οι οποίοι παραγγέλνουν το φαγητό τους πληρώνοντας αποκλειστικά με κάρτες Mastercard.

Μεταξύ άλλων, με το πρόγραμμα επιβράβευσης, οι κάτοχοι καρτών Mastercard και χρήστες του Foody μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, με έπαθλα κουπόνια φαγητού και δώρα.

Δειτε Επισης

ΧΑΚ: Διοργανώνει σεμινάριο και εξετάσεις για υπεύθυνους εκκαθάρισης συναλλαγών
Coral Cyprus: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο «Welcome to Shell»
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου επιδότησης εξοπλισμού νοσηλευτηρίων-Στα 2,4 εκ. ο προϋπολογισμός
Γίνε ένας πραγματικός game changer: Κέρδισε πλήρη υποτροφία από την Energame και το CIM-Cyprus Business School
Σε σταθερά ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό τραπεζικό δίκαιο»
Στις 3 Ιουλίου τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Επτά κυπριακές ΜμΕ καινοτομίας στην παγκοσμίου φήμης έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2024
Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του ΚΟΑΠ για βιολογική κτηνοτροφία
Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση «Σε κάθε φάση μαζί»