Powered by

Αύξηση 5,1% στη μέση απασχόληση στην Κυβέρνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου

Στα 54.835 άτομα κατά μέσο όρο ανήλθε η απασχόληση στην Κυβέρνηση την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2024, καταγράφοντας αύξηση κατά 2.684 άτομα ή 5,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Σύμφωνα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η απασχόληση στη Κυβέρνηση τον Μάιο ανήλθε στα 54.826 άτομα.

Στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.032 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.248 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.271 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και 5.838 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι με 51,4% και το μικρότερο οι ΕΟΧ με 5,4%.

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.889 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.191 εργοδοτουμένοι Αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 4.386 ΕΟΧ και 148 ωρομίσθιοι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (67,5%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,8%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.144 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.633 ΕΑΧ, 299 ΕΟΧ και 747 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (58,9%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,2%).

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες