The Great Ocean Building: Μια νέα πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στη Λεμεσό-Τι θα περιλαμβάνει

Μια νέα πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στον Δήμο Λεμεσού και συγκεκριμένα μεταξύ νέου και παλιού λιμανιού πήρε το πράσινο φως από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το έργο The Great Ocean Building ιδιοκτησία της εταιρείας Great Ocean Investments.

Ειδικότερα το The Great Ocean Building θα χωροθετηθεί στην ενορία Τσιφλικούδια, σε εμβαδόν τεμαχίου 2.313 τ.μ. όπου υπήρχε κτήριο το οποίο κατεδαφίστηκε.

gs

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία της πολυώροφης γραφειακής ανάπτυξης "The Great Ocean Building", ιδιοκτησία της εταιρείας Great Ocean Investments ltd στο Δήμο Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι το τεμάχιο χωροθέτησης του έργου στην περιοχή για την οποία το «Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου Λεμεσού (ΣΠΚΛ)» προβλέπει τη συνδυασμένη ανάπτυξη γραφειακών χώρων, κατοικίας, εμπορικών χρήσεων, καθώς επίσης πολιτιστικών υποδομών, εγκαταστάσεων αναψυχής και τουρισμού, με σκοπό την επίτευξη πολυλειτουργικότητας.

Τι θα περιλαμβάνει το The Great Ocean Building

Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία αμιγώς γραφειακής, πολυώροφης ανάπτυξης με ύψους 80,9 μέτρων.

gr 0

Συγκεκριμένα θα αποτελείται από 21 υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο, τα οποία θα περιλαμβάνουν:

  • Ένα υπόγειο επίπεδο (ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι, αποθηκευτικοί χώροι, 24 χώροι στάθμευσης οχημάτων).
  • Ισόγειο επίπεδο με χώρο υποδοχής και πλατεία για δημόσια χρήση από το κοινό η οποία θα συνδέει την οδό Αλεξάνδρειας με την Ακταία οδό, χώρος επιβίβασης / αποβίβασης, πέντε χώρους στάθμευσης οχημάτων και δημόσιος χώρος πρασίνου 223 τ.μ.
  • Έξι υπέργεια επίπεδα χώρων στάθμευσης.
  • Ένα επίπεδο (επίπεδο 8) με συμπληρωματικές χρήσεις όπως γυμναστήριο και εξωτερικό χώρο εκγύμνασης, καφετέρια, κουζίνα.
  • Δώδεκα επίπεδα (επίπεδα 9-17) με γραφειακούς χώρους, μικρή κουζίνα, εξωτερικό χώρο (Patio).
  • Ένα επίπεδο (επίπεδο 20) ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το ολικό εμβαδό του υπογείου χώρου είναι 1426,71 τ.μ. και το εμβαδό των κλειστών χώρων του ισογείου θα είναι 325,75 τ.μ.

Το συνολικό δομήσιμο εμβαδόν της προτεινόμενης ανάπτυξης θα είναι 5.248 τ.μ. και θα παραχωρηθεί δημόσιος χώρος πρασίνου με εμβαδόν 223 τ.μ.

Το The Great Ocean Building θα συμπεριλαμβάνει, στο σύνολο, 125 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι επτά θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμΕΑ. Επίσης, θα διαμορφωθούν 30 χώροι στάθμευσης για ποδήλατα.

gr o

Η γενική πρόσβαση των οχημάτων στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα γίνεται αποκλειστικά από την οδό Αλεξάνδρειας, στα δυτικά, ενώ πρόσβαση για πεζούς θα διαμορφωθεί από την νότια πλευρά του προτεινόμενου κτηρίου, από την Ακταία οδό.

Στην οροφή του προτεινόμενου κτηρίου, θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια, για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η οποία θα καλύπτει μέχρι και το 25% των ενεργειακών αναγκών του προτεινόμενου έργου.

Το προτεινόμενο έργο εμπίπτει εντός των ορίων του δικτύου αποχέτευσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ).

Θέση Περιβαλλοντικής Αρχής

Η Περιβαλλοντική Αρχή κατά τη διαμόρφωση της θέσης της έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν και δε φέρει ένσταση στην κατασκευή του έργου υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στη γνωμάτευση.

Σημειώνεται ότι πριν από τη διαμόρφωση της θέσης της, η Περιβαλλοντική Αρχή, έκρινε αναγκαία τη διαβούλευση με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, λόγω εξειδικευμένων γνώσεων τους για το συγκεκριμένο έργο ή τις δυνητικές του επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Αλ. Βαφεάδης: Σε συνεχή επαφή με όλους τους διανομείς για καταρτισμό του πλάνου υλοποίησης των ανακλήσεων
ΕΤΑΠ Πάφου: Χαιρετίζει την έναρξη έργων αναβάθμισης στον Δήμο Ιεροκηπίας
Επιβραβεύει με δύο εκατομμύρια ευρώ 13.000 δανειολήπτες η Τράπεζα Κύπρου-Ποιοι οι δικαιούχοι
Σε σταθερή ανοδική πορεία ο τομέας του στοιχήματος-Σχεδόν 300 εκατ. τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο του 2024
Προς όφελος της οικονομίας η συνεργασία τομέα ακινήτων και τραπεζών-Συνάντηση Διοικητή με developers
Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης: Τελευταίο τριήμερο για υποβολή έργων
Δεν θέλει συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς ο Μάκης-Αυστηρές συστάσεις προς όλους για συγκράτηση δαπανών
Αλέξης Άννινος: Στενό το περιθώριο των οκτώ μηνών, κάνουν ό,τι μπορούν οι εισαγωγείς για τις ανακλήσεις
Ν. Χριστοδουλίδης: 15 εκατ. για το «Σπύρος Κυπριανού», έξτρα χορηγία 2,5 εκατ. στην ΚΟΚ- «Επενδύουμε στο EuroBasket 2025»
Ένοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τις επικίνδυνες πολυκατοικίες και προκαλούν καθυστερήσεις στο «ΚτίΖΩ»