ALPHA BANK CYPRUS LTD: Απαντώντας στις προκλήσεις μέσω του «Πράσινου Δανεισμού»

Η αειφορία είναι κεντρική συνιστώσα της στρατηγικής λειτουργίας των κυπριακών Τραπεζών στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας. Παράλληλα, η βιωσιμότητα αποτελεί για τις επιχειρήσεις δέσμευση του σήμερα, αλλά και του αύριο, καλούμενες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργούνται με την ενσωμάτωση των αρχών του ESG στην καθημερινή τους λειτουργία και στην αναπτυξιακή τους στρατηγική. Φυσικά, τα νέα δεδομένα δεν αφήνουν εκτός της συλλογικής προσπάθειας και τους ιδιώτες, οι οποίοι έχουν τον δικό τους ρόλο να διαδραματίσουν στην εξίσωση που λέγεται «πράσινη οικονομία».

Προωθώντας τη βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις

Οι Τράπεζες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την πράσινη μετάβαση, αφού οι ίδιες πλέον εστιάζουν στην ανακατανομή των κεφαλαίων τους προς δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πλαίσιο της αειφορίας.

Οι επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν πολυδιάστατες και αναδυόμενες ESG προκλήσεις, όπως η διαχείριση φυσικών κινδύνων και κυβερνοεπιθέσεων, καθώς και η ανάγκη για επανασχεδιασμό των συστημάτων πρόληψης και η εισαγωγή καινούργιων μοντέλων. Για την υποστήριξη λήψης αποφάσεων για θέματα ESG απαιτείται η εισαγωγή νέων ειδών πληροφοριών και η βελτίωση της ποιότητας υφιστάμενων δεδομένων.

Αυτές οι αναγκαίες αλλαγές απαιτούν ένα ενδυναμωμένο πλαίσιο μηχανισμού ελέγχου και διακυβέρνησης, ο οποίος θα επιτρέπει τη συνεχή προσαρμογή και ανταπόκριση σε ένα δυναμικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Οι νέες αυτές αναπτυξιακές προοπτικές περιλαμβάνουν την αυξανόμενη πρόσβαση στη χρηματοδότηση για αειφόρες δραστηριότητες, τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε γρήγορα αναπτυσσόμενους τομείς και την ευκαιρία να διαμορφωθούν ανθεκτικά επιχειρηματικά μοντέλα. Προς αυτή την κατεύθυνση η Alpha Bank Cyprus Ltd συμμετέχει στο Διατραπεζικό Έργο Αξιολόγησης επιχειρήσεων βάσει των ESG κριτηρίων, που αποτελεί συλλογική προσπάθεια του κλάδου, μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας Synesgy.

«Πράσινος Δανεισμός» για ιδιώτες

Η Alpha Bank Cyprus προωθεί τον «Πράσινο Δανεισμό», παρέχοντας ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα που στοχεύουν στην υποστήριξη και την ενθάρρυνση της υλοποίησης πράσινων πρωτοβουλιών και έργων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην προαγωγή της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

«Alpha Κατοικία»

Συγκεκριμένα, με το στεγαστικό δάνειο «Alpha Κατοικία», η Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα στους Πελάτες της να χρηματοδοτηθούν για ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους. Ειδικότερα, η Alpha Bank έχει προχωρήσει στην εισαγωγή ευνοϊκότερης τιμολόγησης για όλες τις περιπτώσεις νέων χορηγήσεων στεγαστικών δανείων, τα οποία αφορούν ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενης κατοικίας ή απόκτηση/ανέγερση νέας κατοικίας με ενεργειακή απόδοση Α ή Β (Β, Β+).

«Alpha Αυτοκίνητο»

Αντίστοιχη διευκόλυνση παρέχεται και για την αγορά καινούργιου οικολογικού και αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με το «Alpha Αυτοκίνητο», με το οποίο η Alpha Bank Cyprus προτρέπει και επιβραβεύει τους Πελάτες που συμβάλλουν στην προσπάθεια για καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον. Τα βασικά χαρακτηριστικά του «Alpha Αυτοκίνητο» για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου είναι:

  • Ποσό χρηματοδότησης έως και 90% της αξίας του αυτοκινήτου
  • Διάρκεια μέχρι 7 χρόνια
  • Μέγιστο ποσό χρηματοδότησης €50.000
  • Κυμαινόμενο επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του δανείου
  • Χωρίς Κόστος Πρόωρης Ολικής ή Μερικής Εξόφλησης μετά τον 1ο μήνα από την εκταμίευση
  • Δεν πρόκειται για δάνειο ενοικιαγοράς
  • Έκπτωση στην περιεκτική ασφάλιση του αυτοκινήτου με την Altius Insurance ως εξής: 50% τον πρώτο χρόνο, 30% τον δεύτερο χρόνο και 25% για τα υπόλοιπα χρόνια του δανείου.

Για τα καινούργια οικολογικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρεται ευνοϊκότερη τιμολόγηση:

  • 0,20% έκπτωση στο περιθώριο του επιτοκίου για αγορά καινούργιου οικολογικού αυτοκινήτου που αφορά στις περιπτώσεις: Υβριδικού οχήματος, Ηλεκτρικού οχήματος, Οχήματος διπλής προώσεως (δηλαδή όχημα που προωθείται με δυο πηγές ενέργειας π.χ. φυσικό αέριο, υγραέριο, υγρά καύσιμα σε συνδυασμό με ηλεκτρισμό) και οχήματος με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (=<90g CO2/km)

Ο Πελάτης στον πυρήνα του εταιρικού σκοπού

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Alpha Bank Cyprus βρίσκονται οι αξίες του σεβασμού και της ειλικρίνειας στη σχέση που αναπτύσσει με τον Πελάτη, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του εταιρικού Σκοπού της Τράπεζας που είναι να «στηρίζει την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο Αύριο».

Αυτός ο Σκοπός συνοψίζει ξεκάθαρα τον ρόλο που επιθυμεί η Τράπεζα να έχει έναντι της κοινωνίας. Να στέκεται στο πλευρό των Πελατών της, να αναγνωρίζει και να εμπιστεύεται τις ικανότητες και τους στόχους τους και να τους υποστηρίζει προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που διευκολύνουν την υλοποίηση των σχεδίων τους μέσα από νέες ευκαιρίες και συνεργασίες που δημιουργεί γι’ αυτούς και στο πλαίσιο της πράσινης οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και προϋποθέσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση πράσινων δανείων, επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματα της Alpha Bank ή το www.alphabank.com.cy.

Στοιχεια Επικοινωνιας:

Διεύθυνση: Μέγαρο Alpha Bank, Λεωφόρος Λεμεσού 3, 2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22888888

Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy

Δειτε Επισης

Green Deal: Βιώσιμη χρηματοδότηση και πράσινα δάνεια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: «Πράσινα» δάνεια για ένα βιώσιμο μέλλον
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: «Πρασινίζει» υπηρεσίες και προϊόντα
ALPHA BANK CYPRUS LTD: Απαντώντας στις προκλήσεις μέσω του «Πράσινου Δανεισμού»