Ολοταχώς για νέα μορφή διακυβέρνησης η Κεντρική Τράπεζα-Ενημέρωσε Χριστοδουλίδη ο Διοικητής

Για την επικείμενη αναδιοργάνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), προκειμένου να ενισχυθεί η διακυβέρνησή της, ενημέρωσε ο Διοικητής της, Χριστάκης Πατσαλίδης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το απόγευμα της Τετάρτης, στην πρώτη τους συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα που απασχολούν την ΚΤΚ, για θέματα που αυτή επεξεργάζεται και μελετά, καθώς επίσης και για την επικείμενη αναδιοργάνωση της ΚΤΚ.

«Όπως είχα πει με την ανάληψη των καθηκόντων μου, στόχος είναι να ενισχυθεί η διακυβέρνηση του ιδρύματος και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι», ανέφερε.

Σημείωσε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και θα προηγηθεί μελέτη, η οποία θα βασιστεί και σε προηγούμενες εργασίες που έχουν γίνει από το ΔΝΤ και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας. «Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με την υλοποίησή τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο νέος Διοικητής, «χρειάζεται μια νέας μορφής διακυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», οι οποίες, όπως υπογράμμισε, είναι πολλές, και αφορούν τόσο γεωπολιτικά ζητήματα, όσο και άλλα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και άλλοι κίνδυνοι που επηρεάζουν τη χώρα και άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς αν έχει σκεφτεί ποιοι θα στελεχώσουν ως Εκτελεστικοί Σύμβουλοι την ΚΤΚ, είπε ότι «σκέψεις έχω κάνει, δεν έχω κάνει συζητήσεις», διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Δειτε Επισης

Σύνδεσμος Τραπεζών και JA Cyprus-Δεκαετής συμμαχία χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 406.877 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Jürgen Schaaf(ΕΚΤ): Οι νέες τεχνολογίες στην χρηματοπιστωτική αγορά και η αναπόφευκτη ψηφιοποίηση του χρήματος
Ιωάννης Γεωργούλας: Ευκαιρίες από τις ψηφιακές πληρωμές- Ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή
Γιώργος Καρατζιάς: Ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για EMI's και PI's η Κύπρος-Η ρυθμιστική στρατηγική της ΚΤΚ
Γιάννης Στουρνάρας: Οι δασμοί των ΗΠΑ δεν αποτελούν εμπόδιο για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων
Νάγκελ: Οι αμερικανικοί δασμοί θα θέσουν σε δοκιμασία την πολιτική της ΕΚΤ
Η Χάρις Κυνηγού νέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AstroBank
Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η μείωση στα νέα δάνεια..Σημαντική πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αποσυμφορείται από τα κόκκινα δάνεια ο κυπριακός τραπεζικός τομέας-Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των ΜΕΧ