Ώθηση στις ξενές επενδύσεις στον πανεπιστημιακό τομέα-Τροποποιείται και εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία

Στην έγκριση της τροποποίησης της νομοθεσίας για τη διασφάλιση της ποιότητας  της Ανώτερης Εκπαίδευσης, μέσω του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η τροποποίηση προνοεί την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τρίτες χώρες, στην Κύπρο, με τα οφέλη από τη νομοθεσία αυτή είναι συγκεκριμένα και να συνάδουν με την ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αναβάθμιση και για βελτίωση της ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Ουσιαστικά, η τροποποίηση αφορά στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, ενώ παράλληλα προωθείται η εξωστρέφεια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναβαθμίζεται η ποιότητά της.

Σύφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου η όλη διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένα κριτήρια, έλεγχο και συνεχή παρακολούθηση, και γίνεται μέσω του ΔΙΠΑΕ, όπως και η κάθε διαδικασία για ίδρυση Πανεπιστημίου στον τόπο μας.

Με την τροποποίηση αυτή, όπως τόνισε, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω ανταγωνιστικότητα, άρα και για περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα ποιες χώρες ενδιαφέρθηκαν να ιδρύσουν Πανεπιστήμια στην Κύπρο, η αρμόδια Υπουργός σημείωσε ότι εκτός από το ενδιαφέρον που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από συγκεκριμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έχουμε ενδιαφέρον και από άλλες χώρες της γύρω περιοχής.

«Όταν περάσει και από τη Βουλή η τροποποίηση αυτής της νομοθεσίας, θα μπορούμε να μιλούμε στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων», ανέφερε καταληκτικά η κ. Μιχαηλίδου. 

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά