Ώθηση στις ξενές επενδύσεις στον πανεπιστημιακό τομέα-Τροποποιείται και εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία

Στην έγκριση της τροποποίησης της νομοθεσίας για τη διασφάλιση της ποιότητας  της Ανώτερης Εκπαίδευσης, μέσω του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η τροποποίηση προνοεί την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τρίτες χώρες, στην Κύπρο, με τα οφέλη από τη νομοθεσία αυτή είναι συγκεκριμένα και να συνάδουν με την ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αναβάθμιση και για βελτίωση της ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Ουσιαστικά, η τροποποίηση αφορά στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, ενώ παράλληλα προωθείται η εξωστρέφεια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναβαθμίζεται η ποιότητά της.

Σύφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου η όλη διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένα κριτήρια, έλεγχο και συνεχή παρακολούθηση, και γίνεται μέσω του ΔΙΠΑΕ, όπως και η κάθε διαδικασία για ίδρυση Πανεπιστημίου στον τόπο μας.

Με την τροποποίηση αυτή, όπως τόνισε, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω ανταγωνιστικότητα, άρα και για περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα ποιες χώρες ενδιαφέρθηκαν να ιδρύσουν Πανεπιστήμια στην Κύπρο, η αρμόδια Υπουργός σημείωσε ότι εκτός από το ενδιαφέρον που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από συγκεκριμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έχουμε ενδιαφέρον και από άλλες χώρες της γύρω περιοχής.

«Όταν περάσει και από τη Βουλή η τροποποίηση αυτής της νομοθεσίας, θα μπορούμε να μιλούμε στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων», ανέφερε καταληκτικά η κ. Μιχαηλίδου. 

Δειτε Επισης

Daniele Quercia: O κορυφαίος ειδικός της Nokia Bell Labs στο CITEA Digital Cyprus 2024
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Διάκριση Πανεπιστημίου Frederick στα Times Higher Education Impact Rankings
Σχέδιο χορηγιών για σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης
Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Invest Cyprus: Ενδυναμώνει διεθνείς συνεργασίες μέσω του The Marketing and Partnerships Academy
Ο πρώτος φοιτητής που στέλνει ο ΣΔΕΚ στα Cannes Lions
Η TheSoul Publishing αναδεικνύει τις κυπριακές εταιρείες στο παγκόσμιο-Δημιουργεί startup επικοινωνίας
SupportCY και Husqvarna ένωσαν δυνάμεις-Μια πολυεπίπεδη συνεργασία
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Κύπρου