Ώθηση στις ξενές επενδύσεις στον πανεπιστημιακό τομέα-Τροποποιείται και εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία

Στην έγκριση της τροποποίησης της νομοθεσίας για τη διασφάλιση της ποιότητας  της Ανώτερης Εκπαίδευσης, μέσω του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η τροποποίηση προνοεί την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τρίτες χώρες, στην Κύπρο, με τα οφέλη από τη νομοθεσία αυτή είναι συγκεκριμένα και να συνάδουν με την ευρύτερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αναβάθμιση και για βελτίωση της ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη χώρα.

Ουσιαστικά, η τροποποίηση αφορά στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, ενώ παράλληλα προωθείται η εξωστρέφεια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναβαθμίζεται η ποιότητά της.

Σύφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου η όλη διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένα κριτήρια, έλεγχο και συνεχή παρακολούθηση, και γίνεται μέσω του ΔΙΠΑΕ, όπως και η κάθε διαδικασία για ίδρυση Πανεπιστημίου στον τόπο μας.

Με την τροποποίηση αυτή, όπως τόνισε, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω ανταγωνιστικότητα, άρα και για περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα ποιες χώρες ενδιαφέρθηκαν να ιδρύσουν Πανεπιστήμια στην Κύπρο, η αρμόδια Υπουργός σημείωσε ότι εκτός από το ενδιαφέρον που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από συγκεκριμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έχουμε ενδιαφέρον και από άλλες χώρες της γύρω περιοχής.

«Όταν περάσει και από τη Βουλή η τροποποίηση αυτής της νομοθεσίας, θα μπορούμε να μιλούμε στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων», ανέφερε καταληκτικά η κ. Μιχαηλίδου. 

Δειτε Επισης

Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων-«Σταθερό θεσμικό περιβάλλον»
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Harris Kyriakides: Τα νέα νομικά δεδομένα για τις τράπεζες
Σεμινάριο της Harris Kyriakides: «Latest Developments in Insurance Law»