Το σύστημα υγείας στο επίκεντρο του 7ου Cyprus HealthCare Conference (video)

Από τον πληθυσμό που γερνά μέχρι τις οικονομικές πιέσεις και τις αναταράξεις, η υγεία απαιτεί αναθεώρηση και νέες προσεγγίσεις. Το 7ο Cyprus HealthCare Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, ανέλυσε και φέτος την αγορά της Υγείας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, κάνοντας παράλληλα προβλέψεις για το μέλλον.

Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, και το Συνέδριο παρέθεσε τις απόψεις των εμπλεκομένων φορέων, ιδιωτικών και δημόσιων, σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα καταστήσουν το ΓεΣΥ ως ένα ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας.

Το συνέδριο καταπιάστηκε επίσης με την επιχειρηματική πλευρά του τομέα της Υγείας καθώς όλοι οι stakeholders αναζητούν τις νέες εμπορικές ισορροπίες, νέους πελάτες και νέες υπηρεσίες και πηγές εισοδημάτων. Ταυτόχρονα, αξιολογήθηκαν οι ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, καθώς υπάρχουν σχεδιασμοί και κινήσεις από επενδυτές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Σπουδαίοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες διερεύνησαν επίσης την επίδραση της τεχνολογίας και τις αλλαγές στις απαιτήσεις των ασθενών, ενώ έρευνα παρουσίασε επίσης τις προσδοκίες των πολιτών για το ΓεΣΥ μία πενταετία από την πρώτη μέρα εφαρμογής του. Αφού σχολιάστηκαν τα ευρήματά της από εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο του θεσμού συζητήθηκε και το επενδυτικό τοπίο στον ιατρικό τομέα της Κύπρου με εστίαση στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει.

Το Συνέδριο χαιρέτησε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV οι χορηγοί του 7ου Cyprus HealthCare Conference:

Δειτε Επισης

Δυναμική είσοδος της Anytime στην αγορά της Ρουμανίας
Ανησυχούν για την ασφάλεια οι επιχειρηματίες της Λάρνακας-Συνάντηση ΕΒΕΛ με τον νέο αστυνομικό διευθυντή
Συμβούλιο «ΦΩΝΗ»: Η εθνική στρατηγική κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών
Αλίκη Δράκου: Η βιωσιμότητα ως διαχρονική στάση για την Cyta και ο στόχος εξάλειψης της ψηφιακής ανισότητας
Νίκη Ξενοφώντος: Παραμένει και θα συνεχίσει να είναι ελκυστική δικαιοδοσία για trusts η Κύπρος-Η αυξανόμενη ζήτηση
Από τα σκαλοπάτια της καριέρας, στο τιμόνι 14 χωρών
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: Τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards
Γιάννης Μουρουζίδης: Οι κρίσιμες δεξιότητες για τις επιχειρήσεις και το σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κατάρτισης της ΑνΑΔ
Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Επιτυχής ο διαγωνισμός φωτογραφίας «ΘΑλΕΙΑ2021–2027: Η Ευρώπη μέσα από το φακό σου»