Στη Δανία η Μαρίνα Χατζημανώλη-Η ατζέντα των επαφών

Η υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, αναχωρεί την Τετάρτη (29/5) για τη Δανία, για να συμμετέχει στο Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας EMD 2024, το οποίο φέτος διοργανώνεται στην πόλη Svendborg της Δανίας στις 30 &31 Μαΐου 2024.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, η υφυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης του Svendborg κ. Bo Hansen, καθώς και με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE), κα Charlina Vitcheva, με την οποία θα συζητηθούν διάφορα πρακτικά ζητήματα που άπτονται των απαιτούμενων υποχρεώσεων της φιλοξενούσας χώρας για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η υφυπουργός Ναυτιλίας, θα πραγματοποιήσει και επισκέψεις σε ναυπηγία, εγκαταστάσεις ναυτικής εκπαίδευσης και σε διεθνή εκπαιδευτικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Λεμεσός θα φιλοξενήσει την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας (European Maritime Day – EMD) για το 2026, κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επιμέρους εκδηλώσεις σε όλες τις παράκτιες πόλεις της Κύπρου.

Η φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας από την Κύπρο το 2026 συμπίπτει με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Οι εκδηλώσεις συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, σε κρατικό επίπεδο, για την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτιλίας και της γαλάζιας οικονομίας, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς καθώς και σχετικούς με τη θάλασσα διεθνείς και περιφερειακούς Οργανισμούς.

Η διοργάνωση αυτή θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, αφού θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. Αποτελεί επίσης τεράστια ευκαιρία προβολής της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο και ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Δειτε Επισης

Στο Λουξεμβούργο ο Μάκης Κεραυνός-Θα συμμετάσχει στις συνεδρίες του Eurogroup και του Ecofin
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Επί τάπητος η πριμοδότηση Ταμείου Αλληλεγγύης για κουρεμένους με έσοδα από τον φόρο επί των καταθέσεων
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Με ευρωπαϊκά ταμεία, κρατικά κονδύλια και ιδιωτικά κεφάλαια, επενδύσεις πέραν των €3 δισ. για την πράσινη μετάβαση
Οι σκέψεις του Υπ. Οικονομικών... Προς έξοδο στις αγορές μετά τις αναβαθμίσεις, στόχος ένα δεκαετές ομόλογο
Σκιαγραφώντας το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο-Στο τοπ 50 παγκοσμίως
Μάκης Κεραυνός: Υπεύθυνη αντιμετώπιση ανάπτυξης, απασχόλησης και δημόσιων οικονομικών
Υπουργείο Οικονομικών: Αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης