Στο Υπουργικό και στο κάδρο του Εμίρη του Κατάρ το λιμάνι και η μαρίνα-Συνεχείς διεργασίες για το τερματικό

Θα γίνει κανονικά η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει την Τέταρτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Είπε ακόμη ότι συζήτησε με τον Εμίρη του Κατάρ και για αυτή την ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος σε εκδήλωση της ΕΔΕΚ, και ερωτηθεί από δημοσιογράφους ποια είναι τα επόμενα βήματα, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με τη μαρίνα Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά».

Σημείωσε ότι θα απασχολήσει το θέμα το Υπουργικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, «και προχωρούμε αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει, θα βγούμε σε προσφορές, θα βρούμε μία εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί, το οφείλουμε στη Λάρνακα, το οφείλουμε στους πολίτες».

Αυτά τα έργα, ειδικότερα στρατηγική σημασίας, «χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αυτοί που αναλαμβάνουν ευθύνες θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει ανησυχία από πλευράς εργαζομένων και από τον Δήμο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε, «να μην υπάρχει καμία ανησυχία ειδικότερα για τους εργαζομένους». Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Λάρνακας και ότι «δεν υπάρχουν οι οποιοδήποτε λόγοι για να υπάρχει ανησυχία», ειδικότερα για τους εργαζόμενους. 

Ερωτηθείς αν έδειξε ενδιαφέρον ο Εμίρης του Κατάρ και για αυτή την ανάπτυξη, ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι μίλησαν για πολύ συγκεκριμένες αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής, αλλά και άλλες στρατηγικές αναπτύξεις.

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας, γι’ αυτό έγινε η επίσκεψη, ήταν ένας από τους πιο βασικούς λόγους των συζητήσεων, αλλά θα δούμε στην πράξη». Σημείωσε ότι τέτοια έργα στρατηγικής σημασίας, «τα προσεγγίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα».

Ερωτηθείς αν έχει δοθεί λίστα στον Εμίρη του Κατάρ για πιθανές επενδύσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι μετά που ο ίδιος επισκέφτηκε το Κατάρ πριν έξι μήνες είχαν  συζητήσει με τον Εμίρη και υποσχέθηκε ότι θα στείλει στην Κύπρο εκπροσώπους του Qatar Investment Authority. «Όντως επισκέφθηκαν την Κύπρο σε δύο περιπτώσεις, ήταν εδώ και την προηγούμενη εβδομάδα και οι συζητήσεις μας ήταν συγκεκριμένες», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το έργο στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος είπε «να αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα». Ανέφερε ότι, πέραν από τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Κινέζο Πρέσβη, υπάρχουν συνεχώς διεργασίες και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο, και ότι αν προκύψει ανάγκη για τοποθέτηση αυτό θα γίνει.

«Σίγουρα, ευχή και προσδοκία μας δεν είναι να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το λιμάνι της Λάρνακας», επαναλαμβάνοντας ότι, η κάθε εταιρεία, που αναλαμβάνει τέτοια έργα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Θλίψη Χριστοδουλίδη για θάνατο Χαράλαμπου Μυλωνά-«Εκ των θεμελιωτών της κυπριακής ναυτιλίας»
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η Κυβέρνηση ενθαρρύνει πρωτοβουλίες για προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας
Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού στην Ινδία ο Δαμιανού
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
Κέρδη στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,23% τα κέρδη της βδομάδας