H RSM Cyprus υπερήφανος υποστηρικτής του 9ου Cyprus Professional Services Conference

Η RSM Cyprus για ακόμη μια χρονιά ήταν ένας από τους επίσημους υποστηρικτές του 9ου Cyprus Professional Services Conference που πραγματοποιήθηκε, στις 21 Μαΐου 2024, στη Λευκωσία.

Το συνέδριο συγκέντρωσε επαγγελματίες του χώρου παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου για σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον του κλάδου.

Ο κ. Γιώργος Θεμιστοκλέους, Managing Partner, CEO της RSM Cyprus, συμμετείχε ως διακεκριμένο μέλος του πάνελ συζητήσεων όπου CEOs καταξιωμένων εταιρειών συζήτησαν μείζον θέματα που αφορούν το μέλλον του κλάδου, όπως το πως η χώρα μας μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων αγορών, τη συμμόρφωση με το τρέχων νομοθετικό πλαίσιο, το ρόλο της τεχνολογίας και πως η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί μετασχηματισμό του κλάδου, καθώς και ποιες δράσεις / πρακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση και τη διατήρηση ταλέντων στον κλάδο.

Σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του επαγγέλματος, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε, «Σημείο αναφοράς είναι το τι ζητάνε οι πελάτες από εμάς σήμερα και γενικότερα τι ζητά η αγορά». Συνεχίζοντας χαρακτηριστικά ανάφερε, «οι πελάτες σήμερα ζητάνε έμπιστους συμβούλους, με εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις που μπορούν να τους στηρίξουν σε εγχώρια και παγκόσμια αγορά».

Συγχρόνως, στην ερώτηση που αφορούσε τη φήμη της χώρας και τον ρόλο του επαγγέλματος για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της σε ξένες αγορές, με αισιοδοξία ανάφερε ότι, «Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναβαθμίσει το νομοθετικό σύστημα και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου το ακολουθούμε. Ήδη τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι ορατά».

Στο καίριο ερώτημα το πως η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί νέα δεδομένα στον κλάδο, ανάφερε πολύ εύστοχα ότι, «η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογία δεν είναι απειλή αλλά ακόμη ένας συνάδελφος μας.

Για αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε τη χρήση τους, να αποδεχτούμε την ύπαρξή τους και να χρησιμοποιούμε τα αποτελέσματα και τις αναλύσεις που παρέχουν προς όφελός μας. Με τη χρήση τους, έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε στη στρατηγική συμβουλευτική υποστήριξη των πελατών μας και σε άλλους πολυσύνθετους τομείς του επαγγέλματός μας όπου η ανθρώπινη παρέμβαση είναι απαραίτητη».

Ταυτόχρονα, στην ερώτηση που αφορούσε την προσέλκυση νέων ταλέντων στο επάγγελμα, επισήμανε, «στην εποχή μας, οι λογιστές δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως "ανιαροί". Αντίθετα, καλούμαστε να διαχειριστούμε πληθώρα θεμάτων που απορρέουν από διάφορες καταστάσεις και προβληματισμούς. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να προωθήσουμε στη νέα γενιά. Μέσω διαφόρων δράσεων που ξεκινάνε από τα σχολεία, πανεπιστήμια και τις εταιρείες, χρειάζεται, να επικοινωνήσουμε τα σωστά δεδομένα του επαγγέλματός μας στη νέα γενιά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσει το επάγγελμα που επιθυμεί, ορθά».

Η RSM Cyprus με διάφορες δράσεις και πρακτικές συνεχίζει να προάγει την καινοτομία και την εξειδίκευση στους ανθρώπους της, διασφαλίζοντας την παροχή υψηλής ποιότητα υπηρεσιών στους πελάτες της.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες, μεθοδολογία και την προσέγγισή μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα εγγραφείτε στο newsletter μας.

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά