Συνολικά τρεις προσφορές για νέο σύστημα διαχείρισης αστικής κυκλοφορίας σε Λευκωσία-Λεμεσό

Τρεις προσφορές λήφθηκαν την περασμένη βδομάδα σε σχέση με το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, λειτουργία και συντήρηση νέου συστήματος διαχείρισης της αστικής κυκλοφορίας (Urban Traffic Control-UTC) στη Λευκωσία και τη Λεμεσό», ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν τρεις προσφορές από τις εταιρείες Hellenic Technical Enterprises Ltd, M.K. TTS Ltd και AIRCONTROL LTD.

Η εκτίμηση κόστους ανέρχεται στα €7,13 εκατομμύρια (+Φ.Π.Α) και περιλαμβάνει 24 μήνες περίοδο εκτέλεσης και 5ετή συντήρηση.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών που περιλαμβάβουν δυο φακέλους, τεχνικό και οικονομικό φάκελο.

Όπως αναφέρεται, στόχος του έργου είναι η καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα επιφέρει αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας του οδικού δικτύου, η μείωση του χρόνου διαδρομής των οχημάτων και η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολιτικής Συνοχής, Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» της ΕΕ.

Το προτεινόμενο σύστημα θα εφαρμοστεί σε 125 φωτοελεγχόμενες συμβολές, στη Λευκωσία (75) και στη Λεμεσό (50). Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και 500 φωτοελεγχόμενων συμβολών παγκύπρια για παρακολούθηση εξ΄ αποστάσεως (remote access).

Το σύστημα θα συλλέγει κυκλοφοριακά δεδομένα από αισθητήρες που θα είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου σε αστικές περιοχές, θα τα επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο και θα δίνει οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των φώτων τροχαίας, όπως αναφέρεται

Δειτε Επισης

Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Ίδρυμα PwC Foundation
Χορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 από το Enavsma Foundation
ΚΟΕ και ΟΠΑΠ Κύπρου στο δρόμο για το Παρίσι-«Είμαστε όλοι η ομάδα της Κύπρου»
Το νέο Δ.Σ του Σωματείου Αντιπροσώπων Ιατρικού και Επιστημονικού Εξοπλισμού Κύπρου
«Parking Appλά»... Με έμπνευση και χρώματα από τα παιδιά γέμισε η οδός Κρήτης
Οκτώ νεαροί επιχειρηματικοί ηγέτες συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (pics)
«Elephant in the room» Art project από το «Σοφία για τα Παιδιά» και την Partners Connected Communications
Mastercard: Δέσμευση για 100% tokenization στις ψηφιακές αγορές στην Ευρώπη έως το 2030
Επανεκλογή Αντώνη Λατούρου για δεύτερη θητεία στην προεδρία του Aggregates Europe-UEPG