Παραπέμπει στον ΣΕΛΚ για ερωτήματα αναφορικά με ελεγχόμενες συναλλαγές το Τμήμα Φορολογίας

Ερωτήματα που αφορούν στη συμπλήρωση και υποβολή του Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών και τη Βεβαίωση Διενέργειας Ελέγχου Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Φακέλου Τεκμηρίωσης Τιμών Ελεγχόμενων Συναλλαγών θα πρέπει να αποστέλλονται στον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φορολογίας.

Όπως εξηγείται, επειδή ο συνοπτικός Πίνακας Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών για το φορολογικό έτος 2022 και η Βεβαίωση Διενέργειας Ελέγχου Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Φακέλου Τεκμηρίωσης Τιμών Ελεγχόμενων Συναλλαγών υποβάλλονται για πρώτη φορά από τα «Υπόχρεα Πρόσωπα» και επειδή δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα και απορίες αναφορικά με τη συμπλήρωση και υποβολή του, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τον ΣΕΛΚ όπως ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και αφορούν στη συμπλήρωση και υποβολή του Συνοπτικού Πίνακα Πληροφορικών Ελεγχόμενων Συναλλαγών και τη Βεβαίωση Διενέργειας Ελέγχου Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Φακέλου Τεκμηρίωσης Τιμών Ελεγχόμενων Συναλλαγών (όχι τεχνικά θέματα), να αποστέλλονται στον ΣΕΛΚ.

Αναφέρεται ότι ο ΣΕΛΚ θα προχωρήσει σε ομαδοποίηση των ερωτημάτων αυτών, στα οποία θα δοθούν απαντήσεις από το Τμήμα Φορολογίας και στη συνέχεια θα αναρτηθούν με τη μορφή ερωτήσεων/απαντήσεων (FAQs) στην ιστοσελίδα του Τμήματος, για να εμπλουτίσουν τη θεματική ενότητα Ενημέρωση–Συχνές ερωτήσεις–Transfer Pricing, στην οποία έχει ήδη αναρτηθεί πληθώρα ερωτήσεων/απαντήσεων επί του θέματος.

Όπως εξηγείται, για τον τρόπο υποβολής των ερωτημάτων προς τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου θα δοθεί σχετική καθοδήγηση από τον ίδιο τον ΣΕΛΚ προς τα μέλη του.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Φορολογίας και ο ΣΕΛΚ, στο πλαίσιο εκπαίδευσης επί του συγκεκριμένου θέματος, θα πραγματοποιήσουν από κοινού σεμινάριο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε ερωτήματα τεχνικής φύσεως θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο TFA στο 14700.

Υπενθυμίζεται ότι, η 30η Νοεμβρίου 2024 είναι η τελευταία ημερομηνία  υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας για το φορολογικό έτος 2022 από πρόσωπο που έχει την υποχρέωση υποβολής Συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών και του συνοπτικού Πίνακα Πληροφοριών Ελεγχόμενων Συναλλαγών και της Βεβαίωσης Διενέργειας Ελέγχου  Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Φακέλου Τεκμηρίωσης Τιμών Ελεγχόμενων Συναλλαγών.

Δειτε Επισης

Η Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2024
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
Γιατί προχωρά σε καταστατικές αλλαγές ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Το σκεπτικό και πού στοχεύουν
Η μετοχική σύνθεση βασικών παικτών του κυπριακού τουρισμού-Ποιοι κατέχουν άνω του 5%
Ανέπτυξε την πρότασή του για τους κουρεμένους καταθέτες ο Αβέρωφ-«Θα παίρνουν 3%-4% επιστροφή»
Ένας παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. στην Great Sea Interconnector
Υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Ίδρυμα PwC Foundation
Ε. Πική: Ανακοινώσεις ενδεχομένως σύντομα για το visa waiver των ΗΠΑ-Η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων