Προς μια κοινωνία με λιγότερη σπατάλη φαγητού: Το Waste Wisely στο Συνέδριο Γάλακτος

Το έργο Waste Wisely Cyprus συνδιοργανώνει το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πληροφοριακά Μέτρα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (IMCAP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που χρηματοδοτεί έργα που συνδράμουν στην πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την σπατάλη τροφίμων.

Mε Μέγα Χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον Στρατηγικό Συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ., και την Ευρωπαϊκή Ένωση το Συνέδριο θα αναδείξει σημαντικά ζητήματα του Κλάδου αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης της σημερινής κατάστασης ενώπιον των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα που δηλώνουν το παρών τους.

Ο θεσμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία και περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις από κυβερνητικά τμήματα, καθώς και πολύτιμα insight από επιτυχημένα case study.

Η παρουσία του Waste Wisely ως συνδιοργανωτής στη φετινή διοργάνωση είναι η ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από τη συμμετοχή του έργου, η θεματολογία θα επικεντρωθεί σε καίρια ζητήματα οικολογικής συνείδησης του πρωτογενούς τομέα. Ακόμη, θα αναδειχθούν ευκαιρίες και προκλήσεις σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται για μείωση της σπατάλης τροφίμων από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που συντελούν την εν λόγω βιομηχανία, αλλά και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Περισσότερες πληροφορίες και εις βάθος ενημέρωση για τους στόχους και τη συμβολή του έργου στην Κύπρο θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν οι συμμετέχοντες στο περίπτερο του Waste Wisely Cyprus, εντός του συνεδριακού χώρου. Υπεύθυνοι του έργου θα είναι στη διάθεση επιχειρηματιών και πολιτών που θα επισκεφθούν το περίπτερο για να τους παρέχουν υλικό και συμβουλευτική υποστήριξη για μια κοινωνία με λιγότερη σπατάλη τροφίμων και ενημέρωση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Πληροφορίες σχετικά με την έρευνα καταναλωτών θα είναι επίσης διαθέσιμες για τους επισκέπτες.

Μην ξεχάσετε να περάσετε από το σημείο όπου θα εκτίθενται έργα νέων από την Κύπρο που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς του Waste Wisely. Πρόκειται για αφίσες και φωτογραφίες που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Κύπρου και που, μέσα από την τέχνη, κατάφεραν να προωθήσουν τη σημασία της μείωσης σπατάλης τροφίμων και του αρνητικού αντίκτυπου.

Περισσότερα για το έργο

Η σπατάλη του φαγητού αποτελεί σοβαρό οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς τα απορρίμματα συμβάλλουν στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Απαιτούνται συλλογικές και ατομικές ενέργειες για την αντιμετώπισή της. Σε συλλογικό επίπεδο, η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης φαγητού. H ΚΑΠ ήδη από το 1962 αποτελεί ένα από τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχει την ενίσχυση του εισοδήματος και της βιωσιμότητας των Ευρωπαίων αγροτών. Τέλος, αποσκοπεί στη συμβολή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την ευημερία των περιοχών της υπαίθρου αλλά και στην εξασφάλιση της επάρκειας και της ασφάλειας των τροφίμων που φτάνουν στο πιάτο μας.

Το έργο Waste Wisely

Η ΙΜΗ με το «WASTE WISELY» προσφέρει πληροφορίες και υλικό μέσω του οποίου γίνεται η ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο η Κοινή Αγροτική Πολιτική λειτουργεί υπέρ της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, των λιανοπωλητών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τα απόβλητα τροφίμων και τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Facebook

Instagram

YouTube

Πληροφορίες για την ΚΑΠ

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτικές της ΕΕ. Συμβάλλει στη διατήρηση ισχυρών δεσμών μεταξύ γεωργίας και κοινωνίας αλλά και μεταξύ της Ευρώπης και των αγροτών της. Πρόκειται για μια κοινή πολιτική για όλες τις χώρες και τους πολίτες της ΕΕ που υποστηρίζει τους αγρότες και βελτιώνει τη γεωργική παραγωγή, διατηρεί τις αγροτικές περιοχές και τα τοπία, διατηρεί ζωντανή την αγροτική οικονομία και βοηθά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσους ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Μέγα Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα και Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Το συνέδριο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση , ΙMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™

Με τη στήριξη: GAEA – Granting Access to Employment and Entrepreneurship in Agriculture for women

Οργανωτές: ΙΜΗ, Waste Wisely Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά