powered by

Ελληνική Τράπεζα: Ακόμα μια χρονιά προσφοράς στα πλαίσια της εκστρατείας #HBVolunteersChallenge

Η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge διοργανώθηκε για ακόμη μια χρονιά με τη δυναμική συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, αποδεικνύοντας ότι η συνειδητή προσφορά, είτε αυτή είναι ατομική είτε ομαδική, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συνανθρώπους μας.

Μέλη του προσωπικού λειτούργησαν για ακόμη μια χρονιά με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη της ευημερίας της κοινωνίας.

Η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2024.

Όλες οι Διευθύνσεις/Μονάδες/ Υπηρεσίες της Τράπεζας κλήθηκαν, μέσω του #HBVolunteersChallenge, να συντονίσουν τη δική τους δράση, ενθαρρύνοντας την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από την εκστρατεία ήταν €8.000.

Σε αυτό το διάστημα ενισχύθηκαν οικονομικά 23 Οργανισμοί, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Άνοια ‘Ιθακη’, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων ‘Μοναδικά Χαμόγελα’, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Τοξότης’, η Κοινότητα ‘Αγίου Λουκά του Ιατρού’, το Εθελοντικό Τάγμα Εκτάκτων Αναγκών, το Βαγόνι Αγάπης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αυτισμού (Πάφος), το Ronald McDonald House Charities, ο Σύνδεσμος Παιδικού/Νεανικού Βιβλίου (ΜΚΟ) και άλλα.

Τα μέλη του προσωπικού διοργάνωσαν συλλογή, διαχωρισμό και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε κοινοτικά παντοπωλεία της Κύπρου, σχεδόν σε όλες τις πόλεις, προσφορά τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες μέσω οργανωμένων συνόλων/ ιδρυμάτων και προσφορά βιβλίων σε βιβλιοθήκες σχολείων και κοινοτήτων (καινούρια και μεταχειρισμένα).

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε προσφορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην Κοινότητα Αγρού και στηρίχθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών Μακάριου Νοσοκομείου.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στην εκστρατεία «Υιοθέτησε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, με προσφορά κουπονιών από σουπερμάρκετ σε ευάλωτες οικογένειες, αλλά και η στήριξη προς το καταφύγιο σκύλων με αγορά και προσφορά τροφής και άλλων αναγκαίων.

Πέραν των εθελοντικών, φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών δράσεων που διοργανώνει όλο τον χρόνο η Ελληνική Τράπεζα, το #HBVolunteersChallenge έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, προωθώντας το πνεύμα του αλτρουισμού και της προσφοράς.

Ήδη, τις περασμένες τρεις χρονιές η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος οργανισμός που τιμήθηκε για την προσφορά του στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Σημαντική η διοργάνωση του Investopia στην Κύπρο-Παραμένει το ενδιαφέρον Taqa για GSI
Η νέα γραμμή πλεύσης του τομέα της ναυτιλίας και η προοπτική συνεργασιών εταιρειών από Κύπρο και ΗΑΕ
Ενέργεια και νερό ως βασικά συστατικά για τη βιώσιμη ανάπτυξη-Η σημασία των διατομεακών έργων
Eurolife: Βράβευσε πρωτότυπες κατασκευές με υλικά του δάσους
Πέτρος Χριστοδούλου: Τραπεζικός οργανισμός με εμβέλεια και δυνατότητες πολλαπλής ανάπτυξης η Eurobank Ltd
Δημήτρης Σκουρίδης: Γέφυρα που διαμορφώνει την ψηφιακή οικονομία του αύριο η Κύπρος-Η στρατηγική της χώρας
Το νέο τραπεζικό περιβάλλον, η ανάγκη προσαρμογής στην τεχνολογία και η επένδυση της Eurobank στην Κύπρο
Πρωινό τρέξιμο για υπουργό Οικονομικών ΗΑΕ και Παπαναστασίου πριν από το Investopia Global Mediterranean(pics)
Ένας νέος επενδυτικός άξονας και η Κύπρος ως κόμβος χρηματοοικονομικής και εμπορικής διασύνδεσης με τα ΗΑΕ
Γ. Παπαναστασίου: Ιδανική για την ανάπτυξη ουσιαστικών επιχειρηματικών συνεργασιών με ΗΑΕ η σημερινή συγκυρία