Η ΕΚΕ ως στοιχείο εταιρικής στρατηγικής και ανταγωνιστικότητας

Στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) δεν αποτελεί απλώς μια δέσμευση ή μια τάση, αλλά, αναδεικνύεται ως θεμέλιο στοιχείο της εταιρικής στρατηγικής και της ανταγωνιστικότητας.

Οι εταιρείες που έχουν την ΕΚΕ στο DNA τους, αναλαμβάνουν πλήρη ευθύνη για ολόκληρη τη διαδικασία από την παραγωγή έως την πώληση.

Αφήνοντας πίσω τους θετικό κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, οι εταιρείες που εντάσσουν στα στρατηγικά τους πλάνα την ΕΚΕ, παρέχουν εκπαίδευση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, παρέχοντας δεξιότητες και γνώσεις για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις που πρεσβεύουν.

Προωθούν τη διαφάνεια και εταιρική διακυβέρνηση, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, προστατεύουν το περιβάλλον και στηρίζουν την τοπική κοινότητα μέσω δράσεων κοινωνικής ευαισθησίας, όπως προγράμματα κοινωνικής προσφοράς και προώθησης της κοινωνικής ισότητας.

Με την ΕΚΕ να αποτελεί βασικό κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής, οι επιχειρήσεις όχι μόνο δρουν υπεύθυνα στο περιβάλλον και την κοινωνία, αλλά κερδίζουν και την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του κοινού.

Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο για ένα βήμα προς μια κοινωνία με βάσεις την αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα αλλά και για ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο που βάζει τις επιχειρήσεις σε θέση ισχύος, σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό.

Με τίτλο «Η ΕΚΕ ως Στοιχείο Εταιρικής Στρατηγικής και Ανταγωνιστικότητας», Kωνσταντίνα Αγγέλη, Director New Product Development + Sustainability της Korres SA θα επιβεβαιώσει την πιο πάνω θέση μέσα από μια εμπνευσμένη ομιλία, κατά το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα.

Η Αγγέλη Κωνσταντίνα είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Παν/μίου Πάτρας, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Faculty of Life & Health Sciences / University of Ulster). Εργάζεται στην ΚΟΡΡΕΣ από το 2005 έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε στρατηγικές θέσεις.

Σημερα είναι Διεύθυντρια στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων, στις Κανονιστικές Ρυθμίσεις και στην Αειφόρο Ανάπτυξη της ΚΟΡΡΕΣ που περιλαμβάνει τις συνεργασίες της εταιρείας στον Πρωτογενή Τομέα και το Τμήμα Επιστημονικών Υποθέσεων, ενώ παράλληλα συντονίζει όλες τις ενέργειες της εταιρείας στην κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας, Ανακύκλωσης και μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.

Η διοργάνωση

Η ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη επιχειρήσεων ESG επιστρέφει στις 4 Ιουλίου και ετοιμάζεται για άλλη μια χρονιά να συγκεντρώσει ανθρώπους που χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας αρχές των κριτηρίων ESG.

Κυρίαρχος στόχος της διοργάνωσης που φέτος θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, είναι η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυπριακών και διεθνών επιχειρήσεων και ανάλυση των λόγων για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις καθίστανται πιο ελκυστικές, έχοντας περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης αειφορίας.

Άλλωστε, η ανάγκη για ενσωμάτωση μετρήσιμων στόχων και βέλτιστων πρακτικών, στο πλαίσιο των ESG, στην ίδια τη στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων πλέον επηρεάζει άμεσα το ίδιο το μοντέλο λειτουργίας τους, την οργανωτική δομή, την οικονομική πολιτική αλλά και τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Υπό το μικροσκόπιο θα τεθούν οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, με εστίαση στην οδηγία CSRD, τα κριτήρια ESG και τα πρότυπα ESRS, ο θεσμός θα παρουσιάσει κατά την 9η διεξαγωγή του διεθνή και εγχώρια case studies επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους της οικονομίας που εφάρμοσαν καινοτόμες πολιτικές και πρακτικές.

Στο συνέδριο συμμετέχουν στελέχη Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνοι μονάδων ΕSG, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών.

Το ραντεβού τους κάθε χρόνο ανανεώνουν επίσης, Διαφημιστικά Γραφεία, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Εργοδοτικές οργανώσεις, Εμπορικά επιμελητήρια και άλλοι επαγγελματικοί φορείς με ενδιαφέρον για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ποιους αφορά

Με δεδομένο ότι πλέον η μη έγκαιρη υιοθέτηση πρακτικών ESG ή η αποτελεσματική εναρμόνιση με τις νομοθετικές απαιτήσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και μεριδίου αγοράς, το Συνέδριο απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν των τομέων της οικονομίας:

  • ESG και Sustainability Managers
  • Corporate Sustainability Μanagers και Εxecutives
  • Υπεύθυνους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών
  • Διαφημιστικά Γραφεία
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
  • Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
  • Συνδέσμους που καταπιάνονται με θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και ΕΚΕ
  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
  • Υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίες δεν διαθέτουν στρατηγική Εταιρικής υπευθυνότητας και προτίθενται να δημιουργήσουν

Πληροφορίες

Χορηγοί: ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Coca-Cola HBC Κύπρου, Cyta, ECOMMBX Limited, Ελληνική Τράπεζα, ΙMR/University of NicosiaTM

Υποστηρικτές: Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ, Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ), Συνδέσμος Διαφημιζομένων Κύπρου (ΣΔΚ), McDonald's Κύπρου, The Island Private School

Οργανωτές: CSR Cyprus & ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Άλφα Κύπρου, CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Δειτε Επισης

Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Ο Ανδρέας Πέτσας νέος CEO της Eurobank Κύπρου
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τι λέει για πιθανή συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector το επιχειρείν
Στον αστερισμό της Eurobank με ηχηρή επικρότηση η Ελληνική-Ευοίωνο μέλλον με νέες προοπτικές και ευκαιρίες
Αναβάθμισε την Ελληνική ο Moody’s-Θετικές προοπτικές και οφέλη από την εξαγορά από Eurobank
Η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας