Προβληματισμένος με τον τρόπο ανάθεσης μεγάλων έργων ο Πρόεδρος-Το μήνυμά του προς τις εταιρείες

Μήνυμα προς τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την υλοποίηση στρατηγικών έργων και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στην Πάφο. Σημείωσε ότι το κράτος δεν εκβιάζεται και δεν θα μείνει απλά να τις βλέπει.

Ερωτηθείς για το έργο για το λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας και ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας που επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι είναι γενικά προβληματισμένος με τον τρόπο ανάθεσης τέτοιων μεγάλων έργων.

Πρόσθεσε ότι εκείνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση δεν είναι απλά να ανατίθενται έργα, αλλά αυτοί που αναλαμβάνουν τα έργα να μπορούν να τα υλοποιήσουν.

«Θέλω μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για όλα τα μεγάλα έργα, να πω ότι πρώτον το κράτος δεν εκβιάζεται, δεύτερον οι όποιες υποχρεώσεις έχουν αναληφθεί θα πρέπει να υλοποιούνται.

Αν δεν είναι σε θέση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από εταιρείες, δεν θα μείνουμε απλά να τους βλέπουμε και να περνά ο καιρός», είπε.

Πρόσθεσε ότι την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει να υλοποιηθούν τέτοια σημαντικά έργα σε οποιαδήποτε επαρχία. Είπε ακόμα ότι «πρέπει να δούμε γενικότερα το θέμα ανάθεση τέτοιων στρατηγικών έργων».

Θεμέλιος λίθος για μαρίνα Κισσόνεργας επί παρούσας διακυβέρνησης

Ερωτηθείς για τη μαρίνα στη Κισσόνεργα και για αναφορά του ότι προτού ολοκληρωθεί η θητεία του θα γίνουν τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι όπως είπε δημόσια, κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης  θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για τη μαρίνα.

«Ήδη προχωρήσαμε, ήταν το πρώτο αίτημα που δέχθηκα από το επιμελητήριο της Πάφου. Το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προχωρήσει σε όλες τις σχετικές διαδικασίες και είναι κάτι το οποίο λείπει από την επαρχία Πάφου, υπάρχει σε όλες τις επαρχίες, είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει», είπε.

Σημείωσε ότι όπως σωστά είπε και ο Δήμαρχος, η πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια λέει ότι πρέπει να γίνει το έργο και θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Δειτε Επισης

Παραλήφθηκαν μέσω «Ιππόδαμου» οι πρώτες αιτήσεις, εκδόθηκε η πρώτη πολεοδομική άδεια στο νέο περιβάλλον
«Ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου»-Όσα ξεκαθαρίζει το ΥΜΕΕ
Μέχρι τέλος Ιουλίου τα επόμενα βήματα για την μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας-Οι διαβουλεύσεις με την Kition
Υπουργείο Εσωτερικών: Ηλεκτρονικά η διαδικασία αιτήσεων για άδειες οικοδομής από 1η Ιουλίου
Έπεσαν υπογραφές για ανέγερση νέας υδατοδεξαμενής ΣΥΛ στην Αγία Φύλα
Cyfield: Αποκτήστε τη δική σας κατοικία με 5% ΦΠΑ
Με την εμπειρογνωμοσύνη ΕΤΕΚ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για κτήριο ΤΚΑ
Ένα κτίριο πολλαπλών συμβολισμών σε τροχιά αναδιαμόρφωσης-Το πάλαι ποτέ Υπ. Εργασίας ξαναγεννάται(pics&vid)
Amathus Residences: Το νέο μεγαλεπήβολο έργο της Muskita Hotels, αναπόσπαστο κομμάτι του Amathus Beach Hotel(pics)
London Gin Night από την Consulco για τους συνεργάτες της