CFA Society Cyprus: Η βαρύτητα της χρηματοοικονομικής πρόβλεψης στη διαδικασία των επενδύσεων

Tη βαρύτητα της χρηματοοικονομικής πρόβλεψης στη διαδικασία των επενδύσεων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus), Ανδρέας Κλεάνθους, στο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν οι χρηματοοικονομικές προβλέψεις για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των αγορών, εν μέσω διεθνών προκλήσεων, καθώς και οι βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής πρόβλεψης.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο κ. Κλεάνθους εξήγησε τη βαρύτητα της χρηματοοικονομικής πρόβλεψης στη διαδικασία των επενδύσεων.

Η αβεβαιότητα του μέλλοντος, ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επενδύσεων και οι ειδικοί του κλάδου καλούνται εξ ανάγκης, να περιλαμβάνουν αναλυτικές προβλέψεις για τη μελλοντική πορεία των αγορών στην επενδυτική διαδικασία.

Παράλληλα, ο κ. Κλεάνθους παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Συνδέσμου CFA Society Cyprus, αναφέροντας ότι αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 μέλη στους επόμενους 18 μήνες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό και ακαδημαϊκό τομέα από την Κύπρο και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν Τράπεζα Κύπρου.

Ο Σύνδεσμός CFA Society Cyprus αριθμεί 260 και πλέον μέλη, τα οποία είναι ταυτόχρονα μέλη του CFA Institute που εδρεύει στις ΗΠΑ, με 200.000 μέλη παγκοσμίως.

Δειτε Επισης

Στο 11,76% το επιτόκιο αναφοράς για τοκογλυφία
Revolut: Έλαβε τραπεζική άδεια στη Βρετανία-Η σημασία της
Νάγκελ: Η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις
Εναρμόνιση για αγορές πιστώσεων ζητά από την Κύπρο η Κομισιόν
Οικονομικός αλφαβητισμός στα σχολεία: Τα αποτελέσματα του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος της ActionAid
Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Ιούνιο
Με δύο εκ. στην 33East η Τράπεζα Κύπρου-Έμπρακτη στήριξη στο Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Τράπεζα Κύπρου: Στις 8 Αυγούστου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου
H εταιρική κοινωνική ευθύνη στον πυρήνα της δράσης της Ελληνικής Τράπεζας