Ο Αλέξανδρος Αγρότης επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου

Ο διεθνής Κύπριος ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης είναι ο πρώτος επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσε το Κέντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς Αδένα, που είναι στις 25 Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή του, το Ογκολογικό αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος, μέσα από την αθλητική και κοινωνική του δράση, συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο, αλλά και για τη ζωή μετά τον καρκίνο.

"Με πάθος για την ποδηλασία, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και είναι μέλος της Κυπριακής Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.

Έχοντας αντιμετωπίσει ο ίδιος στα 16 του χρόνια τον καρκίνο του θυροειδή, και νοιώθοντας ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, που του στάθηκαν σαν οικογένεια του, κάνει τον γύρο της Κύπρου κάθε χρόνο με το αγωνιστικό του ποδήλατο με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για τη στήριξη του έργου του Κέντρου.

Αυτή η πρωτοβουλία του, ενισχύει σημαντικά τους πόρους του Κέντρου και προωθεί την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο πρεσβευτή από τον Αλέξανδρο Αγρότη", υπογραμμίζει - σύμφωνα με την ανακοίνωση- ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Πάνος Εργατούδης, προσθέτοντας ότι η αφοσίωσή του, το πάθος του για την ποδηλασία και η προσωπική του εμπειρία με τον καρκίνο, αλλά και η διαρκής υποστήριξή του, αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.

"Είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε μαζί μας, έναν πρωταθλητή της άθλησης και της ζωής και αναμένουμε με ενθουσιασμό τις μελλοντικές του δράσεις ως επίτιμος πρεσβευτής. Αναγνωρίζουμε ότι η συμβολή του Αλέξανδρου θα εμπνεύσει πολλούς και θα συνεχίσει να είναι ανεκτίμητη για το έργο του Κέντρου».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αγρότης, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι ο πρώτος επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου".

Ανέφερε ότι η εμπειρία του με τον καρκίνο του θυρεοειδούς τον έκανε να κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, η στήριξη και η ενημέρωση για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

"Μέσα από την ποδηλασία, μπορώ να συνεισφέρω και εγώ σε αυτή την κοινότητα που με στήριξε τόσο πολύ. Ελπίζω η δράση μου να εμπνεύσει και άλλους να συμμετέχουν στην ευαισθητοποίηση και την πρόληψη του καρκίνου. Ευχαριστώ το Ογκολογικό Κέντρο και όλους, όσοι συμβάλλουν σε αυτό το σημαντικό έργο", είπε.

Δειτε Επισης

Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού