Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν DP World Limassol-Πανεπιστήμιο Frederick

Στη συνομολόγηση Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν η DP World Limassol και το Frederick University με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν χθες, Πέμπτη 23 Μαΐου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol κ. Simon Pitout και ο Επικεφαλής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick κ. Άγγελος Μενελάου.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο προβλέπει την παραχώρηση δύο πλήρων υποτροφιών από τη DP World Limassol, καθώς και ευκαιρίες αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick στο λιμάνι Λεμεσού.

Παράλληλα, το Μνημόνιο προνοεί την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, τη συνεργασία στο πλαίσιο ερευνητικών έργων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη στενότερη επαφή με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, μέσα από ευκαιρίες εργασιακής απασχόλησης και επιχορηγούμενων εκπαιδευτικών εκδρομών σε αναγνωρισμένους, διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς.

dpfred2

Σε δήλωσή του, ο κ. Pitout ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Frederick. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία μας παρείχε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε φοιτητές του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και άλλων συναφών κλάδων του Πανεπιστημίου, κάποιοι εκ των οποίων αποτελούν σήμερα μέλη του μόνιμου προσωπικού μας. Κύριο μέλημά μας, είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προσφέροντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας».

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick κ. Άγγελος Μενελάου είπε: «Ο ναυτικός τουρισμός είναι σημαντικός τομέας για την οικονομία της Κύπρου, προσφέροντας συναρπαστικές ευκαιρίες απασχόλησης για τους πτυχιούχους της χώρας. Το Πανεπιστήμιό μας, αποδίδει μεγάλη σημασία στην καλλιέργεια στενότερων δεσμών μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της βιομηχανίας και εκτιμά ιδιαίτερα τις συνεργασίες του με επιχειρηματικούς φορείς από όλους τους τομείς της γαλάζιας οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε θέσει τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία με την DP World Limassol και είμαι βέβαιος ότι η συμφωνία αυτή θα είναι προς όφελος των φοιτητών, υφιστάμενων και μελλοντικών, του Τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου μας».

Δειτε Επισης

Τα Goody’s Burger House άνοιξαν στο Mall of Cyprus (pics/video)
Συνέδριο Γάλακτος: Σημαντικά συμπεράσματα για τη γεωργική και κτηνοτροφική βιομηχανία
Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της βίζας για ΗΠΑ-Η έκκληση Χριστοδουλίδη στους υπουργούς
Συνέδριο CSR: Έρχεται τον Ιούλιο για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές
Αναβάθμιση μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας Τράπεζας Κύπρου από S&Ps-Ενισχυμένη κεφαλαιακή θέση
Τα Pralina Experience αρωγός στο έργο του Πολιτιστικού Ομίλου Avantgarde
Εγκαίνια ατομικής έκθεσης «Mare Nostrum» στην Golden Gallery by Kapatays
Ο Πανίκος Νικολάου δεξιώθηκε τους Honorary Fellows και το Board CIM
Επεκτείνεται η επιδότηση στο ρεύμα και ο μειωμένος ΦΠΑ-Αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό
Αλέξης Βαφεάδης: Προτεραιότητα για την Κύπρο η συνδεσιμότητα και η ανάπτυξη αερολιμένων και λιμένων