Έμπρακτη στήριξη Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου Πάφου

Την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ.) στο πρόγραμμα του Δήμου Πάφου στον τομέα της δημιουργίας σύγχρονων, λειτουργικών και με ευδιάκριτο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό στίγμα έργων, επιβεβαίωσε με σημερινές δηλώσεις του στην Πάφο ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας κ. Κυριάκος Κακουρής.

Σε συνάντηση που ο κ. Κακουρής είχε στο Δημοτικό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και από τους δύο οργανισμούς, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία τους στη βάση της προαγωγής των βασικών αρχών και στόχων τους προς όφελος της κοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών. Ακολούθησε επίσκεψη σε δύο υπό υλοποίηση σημαντικά έργα του Δήμου για τα οποία έχει εγκριθεί από την Ε.Τ.Επ. η σύναψη δανείων προς όφελος του Δήμου Πάφου. Πρόκειται για το έργο της Δημιουργίας του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πόλεως Πάφου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου (παλιός Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός) και το έργο της ανέγερσης της Φοιτητικής Εστίας του Δήμου παρά το Κτήριο του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

pafosetep2

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Τ.Επ., εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια την οποία επέδειξε ο Δήμος Πάφου στα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στην αξιοποίηση πόρων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ανέφερε ότι για μεν το έργο της Δημιουργίας του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η δανειοδότηση του Δήμου από το δάνειο που συνήφθη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Τ.Επ. ενώ για το έργο της ανέγερσης της Φοιτητικής Εστίας αναμένεται ότι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δοθεί από το αρμόδιο όργανο της Τράπεζας και η τυπική έγκριση για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων δανειοδότησης, θα είναι δυνατή η έναρξη εκταμίευσης ποσών και από τα δύο δάνεια.

pafosetep3

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου, αφού ευχαρίστησε την Ε.Τ.Επ. για την έμπρακτη και πολύ σημαντική στήριξή της στο έργο της Τοπικής Αρχής για μεταμόρφωση της πόλης στα τελευταία εννιά χρόνια, επισήμανε ότι η στήριξη ως προς τα δύο συγκεκριμένα υψηλής σημασίας έργα αποτελεί ανανέωση και ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του χρηματοπιστωτικού/δανειοδοτικού φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Δήμο Πάφου. Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, τόνισε, κτίζουμε με αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και προσήλωση σε ένα όραμα βιώσιμης και ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης, το αύριο της Πάφου.

pafosetep4

pafosetep5

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
Γιατί προχωρά σε καταστατικές αλλαγές ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Το σκεπτικό και πού στοχεύουν
Η μετοχική σύνθεση βασικών παικτών του κυπριακού τουρισμού-Ποιοι κατέχουν άνω του 5%
Ανέπτυξε την πρότασή του για τους κουρεμένους καταθέτες ο Αβέρωφ-«Θα παίρνουν 3%-4% επιστροφή»
Ένας παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. στην Great Sea Interconnector
Ε. Πική: Ανακοινώσεις ενδεχομένως σύντομα για το visa waiver των ΗΠΑ-Η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων
Ένα πολύ καλύτερο πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών εξαγοράς και διαχείρισης πιστώσεων
Πού βρίσκεται και ποιους επηρεάζει περισσότερο ο κίνδυνος φτώχειας στην Κύπρο (πίνακες)