ΤΕΠΑΚ: Συμμετοχή Τμήματος Νοσηλευτικής στο 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΣΝΕ

Το 51ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΣΝΕ πραγματοποιήθηκε 15-18 Μαΐου 2024 στο νησί της Νάξου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου, Σχολή Ουρσουλινών, υπό την Αιγίδα των Τμημάτων Νοσηλευτικής όλων των Πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια, και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 σύνεδροι.

Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο συνέδριο αυτό με τρεις παρουσιάσεις το Σάββατο 18 Μαΐου.

Ο κ. Γιώργος Αθηνής, μεταπτυχιακός φοιτητής της Επείγουσας και Εντατικής Κατεύθυνσης του μεταπτυχιακού προγράμματος Προηγμένης Νοσηλευτικής Φροντίδας του Τμήματος και Νοσηλευτικός Λειτουργός στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης στην οποία ελέγχθηκε η συμφωνία μεταξύ νοσηλευτή και γιατρού κατά την εφαρμογή πρωτοκόλλου υπερηχογραφίας FAST σε τραυματίες που προσήλθαν στο ΤΑΕΠ του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Η εργασία αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο των απαιτήσεων των μεταπτυχιακών σπουδών του φοιτητή με επιβλέπουσα την Επίκουρη Καθηγήτρια Δρ Μερόπη Μπουζίκα, που συντονίζει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση του μεταπτυχιακού προγράμματος, και συνεπιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ Μαρία Καρανικόλα.

Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης όπου καταγράφηκαν η τρέχουσα πρακτική και οι αντιλήψεις που επικρατούν σχετικά με τη δυσφαγία μετά από την αποσωλήνωση των ασθενών, τις συνέπειές της καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές αναγνώρισης και αντιμετώπισής της.

Τη μελέτη συντόνισε η Δρ Μερόπη Μπουζίκα στο πλαίσιο πολυκεντρικής μελέτης για το θέμα με τη συμμετοχή άλλων 26 χωρών.

Τέλος, η ερευνητική ομάδα της Δρ Μαρίας Κυράνου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τη δημιουργία και εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την πνευματική νοσηλευτική φροντίδα σε προπτυχιακούς φοιτητές νοσηλευτικής.

Επιβλέποντες/πουσες της μελέτης ήταν οι Δρ Μαρία Χατζημπαλάση, Δρ Πανίκος Μασούρας και Δρ Μαρία Καρανικόλα και την παρουσίασε η υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος, κα Στέλλα Κόντζιαλη, Νοσηλεύτρια του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προετοιμασίας των φοιτητών Νοσηλευτικής να παρέχουν ολιστική φροντίδα.

Δειτε Επισης

Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας
Η BBF υπερήφανος ετήσιος χορηγός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί