Powered by

Ανάπτυξη 0,2% για τη γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

«Μετά την πτώση του ΑΕΠ στο τέλος του 2023, η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το 2024 με θετικό ρυθμό ανάπτυξης», δήλωσε η Ρουθ Μπραντ, πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, παρά τη μείωση του πληθωρισμού, η κατανάλωση των νοικοκυριών δεν ανέκαμψε το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι κρατικές δαπάνες ήταν επίσης 0,4% χαμηλότερες από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Μετά από ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του 2023, οι επενδύσεις στις κατασκευές αυξήθηκαν σημαντικά κατά 2,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό μειώθηκαν κατά 0,2%.

Δειτε Επισης

Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις η Τράπεζα της Αγγλίας-Μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%
Τραμπ: Ανακοίνωσε «πλήρη και συνολική» εμπορική συμφωνία με Βρετανία-«Μεγάλη τιμή…»
Ολοταχώς για τα $100.000 το Bitcoin-Περιορίζονται οι φόβοι για το εμπόριο
Πάτησε «γκάζι» η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάρτιο
Ανεβαίνει ο χρυσός μετά τα σχόλια Πάουελ για επιτόκια και δασμούς Τραμπ-Άγγιξε τα $3.375