Powered by

Στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών ο ΠΑΣΙΚΑ... Γιατί μέλη του διεκδικούν θέσεις σε δημοτικά συμβούλια

H συνεχής άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών αποδεκατίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά και όσων θα επισκεφθούν τα κέντρα αναψυχής την καλοκαιρινή περίοδο, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), καλώντας, παράλληλα τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής «εκεί που μπορούν να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των συναδέλφων τους» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές «για να έχουν δική τους φωνή μέσα στα νέα Δημοτικά Συμβούλια».

Σε ανακοίνωση, ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει ότι η επιβολή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα π.χ. το χοιρινό «έχει εξανεμιστεί εδώ και καιρό», προσθέτοντας ότι «από την πρώτη στιγμή είχαν επιβληθεί αυξήσεις με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και να αγοράζουν ακριβότερα και να μην διεκδικούν πίσω τον ΦΠΑ», ενώ «το κράτος χάνει έσοδα αφού δεν εισπράττει πλέον το 5%».

Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι ατεκμηρίωτες καθυστερήσεις στις μειώσεις στα καύσιμα επίσης συμβάλλουν στη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου, ενώ «η ψηλή τιμή στην ενέργεια (ηλεκτρισμός - υγραέριο) κατέχει πρωτεύουσα θέση σε όλο αυτό το σκηνικό».

Επιπλέον, ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρεται στην διαχρονική έλλειψη προσωπικού, εξειδικευμένου και μη και στην ανάγκη στελέχωσης των αρμόδιων τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας που εξετάζουν τις αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού, καθώς και στην έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τους οικείους δήμους.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει, εξάλλου, ανησυχία και προβληματισμό για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «και ό,τι θα ακολουθήσει», ενώ αναφέρει ότι έχει προτάσεις για τη διαχείριση οργανικών και στερεών αποβλήτων.

«Oλοι αυτοί οι λόγοι ώθησαν μέλη του ΠΑΣΙΚΑ να διεκδικούν θέσεις σε κάποια δημοτικά συμβούλια στις επικείμενες δημοτικές εκλογές», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Κοινό μέτωπο ΠΑΣΥΞΕ-ΣΤΕΚ… Να διαφυλαχθεί η εργασιακή ομαλότητα και σταθερότητα στα ξενοδοχεία
Μ. Κυριακίδης: Προσέλκυση «σωστού» τύπου επενδύσεων με το νέο πλαίσιο ελέγχου ΑΞΕ-Δεν θα αποθαρρύνει επενδυτές
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Wizz Air: Ενισχύει τον στόλο της με Airbus A321XLR-Το πρώτο στο είδος του που εγγράφεται στην Ευρώπη (pics)
Σε περιπέτειες καλοκαιριάτικα η ξενοδοχειακή βιομηχανία-Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ
Αγρότης: Επεκτάθηκε με νέο μεγάλο κατάστημα στην περιοχή ΓΣΠ
Ο πρώτος χρόνος του διατραπεζικού έργου ESG και πώς βαθμολογούνται οι κυπριακές επιχειρήσεις-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Γ. Τσακκιστός: Δεν έχει βοηθήσει τους καταναλωτές το «e-kalathi»... Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής αναθεώρησης τιμών
The Cyprus Journal of Wealth Management: Διαθέσιμη η 8η έκδοση του περιοδικού