To Waste Wisely Cyprus πάει Fork Food Market παρέα με το Zero Waste Project Quasimodo

Το έργο Waste Wisely Cyprus συνεχίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία αλλά και για τη συμβολή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη μείωση της σπατάλης.

Την Παρασκευή, 24 Μαΐου ακολουθεί το Fork Food Market στο Γέρι, δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00.

Οι επισκέπτες στο Fork Food Market, του μεγαλύτερου και γνωστότερου street food festival στην Κύπρο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όπως πάντα street food γεύσεις ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν για πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης φαγητού και τον ρόλο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Το Waste Wisely Cyprus παρέα με τον Super FM θα προσφέρει δώρα και ενημερωτικά φυλλάδια με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Σε συνεργασία με την Amalthia Trading (Nicosia) Ltd εμπνευστή της σειρά προϊόντων Quasimodo Ugly fruits n’ veggies, που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες εντελώς δωρεάν 3 υπέροχα δροσιστικά smoothies, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε μη καλαίσθητα φρούτα και λαχανικά.

Στον χώρο θα προσφέρονται δωρεάν το:

  • Το Simple Pleasure με Ακτινίδιο, Μήλο, και Αχλάδι
  • Το Green Sense με Μήλο, Σπανάχι, Τζίντερ, Λεμόνι
  • Και το Tropical Fruit με Μπανάνα, Ανανάς, Μάνγκο και Passion Fruit

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα πολυεπίπεδο πρόβλημα με οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η ετήσια απώλεια ή σπατάλη τροφίμων στα κράτη μέλη υπολογίζεται σε σχεδόν 59 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με 131 κιλά αποβλήτων ανά άτομο ετησίως. Σύνθημα του Waste Wisely Cyprus είναι άλλωστε «μην το πετάς, να το φας!»

Λίγα λόγια για το Waste Wisely Cyprus

Η ΙΜΗ με το έργο Waste Wisely Cyprus προσφέρει πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό μέσω του οποίου γίνεται η ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο η Κοινή Αγροτική Πολιτική λειτουργεί υπέρ της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, των λιανοπωλητών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τα απόβλητα τροφίμων και τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Ακολουθήστε τις σελίδες του έργου σε YouTube, Facebook και Instagram και μάθετε περισσότερα για το έργο και τις δράσεις του.

  • Το Fork Food Market

Το Fork Food Market είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αγορά street food της Κύπρου, η οποία λειτουργεί από το 2014 στη Λευκωσία. Στην πορεία των χρόνων έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα πωλητών με στόχο να προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα street food στην Κύπρος.

Στόχος είναι η προσφορά μιας ωραίας και ολοκληρωμένης εμπειρίας στους παρευρισκόμενους πάντα σε μια άνετη και καλαίσθητη ατμόσφαιρα. Βασική επιδίωξη του Fork Food Market είναι να μειώσει τα σκουπίδια, παρακινώντας το κοινό να φέρει τα δικά του ποτήρια, ή να αγοράσουν τα συλλεκτικά ποτήρια από το μπαρ στην τιμή των 2 ευρώ.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σε Facebook, Instagram και στην ιστοσελίδα τους.

  • Η Amalthia Trading (Nicosia) Ltd

Τα προϊόντα Quasimodo Ugly fruits n’ veggies, παρασκευάζονται στην Κύπρο από την εταιρεία Amalthia Trading Nicosia Ltd, ίσως την μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής και προμήθειας φρούτων και λαχανικών στην Κύπρο.

Με στόχο τη δημιουργία της σειράς μεταποιημένων προϊόντων, η οποία δεν πετά φρούτα και λαχανικά που δεν διοχετεύονται στην αγορά, εξαιτίας ιδιατεροτήτων που σχετίζονται με το δέρμα, το σχήμα ή το χρώμα τους, η εταιρεία δημιούργησε το Quasimodo Ugly fruits n’ veggies.

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προνοούνται από τα συστήματα πιστοποίησης που διατηρεί η εταιρία.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα τους αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε Facebook και Instagram.

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά