Πτώση μεγαλύτερη του 1% για τον χρυσό μετά το πολυήμερο ράλι

Υποχώρηση μεγαλύτερη του 1% κατέγραψε η τιμή του χρυσού σήμερα, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους από το ράλι των προηγούμενων ημερών, εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,4% ή 33 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 2.392,90 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Επρόκειτο μάλιστα για τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση κατά τον τρέχοντα μήνα για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, με τις τιμές να συνεχίζουν να καταγράφουν μείωση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που ακολούθησαν τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με αυτά, οι αξιωματούχοι της Fed εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία του πληθωρισμού ενώ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μειώσεις επιτοκίων.

«Βλέπουμε κάποιες ρευστοποιήσεις και κατοχυρώσεις κερδών από επενδυτές βραχυπρόθεσμων προθεσμιακών συμβολαίων – κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για μια αγορά που σημείωσε υψηλό ρεκόρ», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

«Αύριο θα είναι μια σημαντική ημέρα διαπραγμάτευσης», συνέχισε, αναφέροντας πως αν δεν υπάρξει αντίδραση από την αγορά, ενδεχομένως η ζημιά να κρατήσει λίγο παραπάνω.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 3% στα 30,84 δολάρια η ουγγιά, έπειτα από ένα ρεκόρ 11 ετών που κατέγραφε την Δευτέρα.

Η πλατίνα έπεσε 0,9% στα 1.036,80 δολάρια/ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 3% στα 999,75 δολάρια/ουγγιά.

Δειτε Επισης

Αμετάβλητα τα επιτόκια από Τράπεζα της Ιαπωνίας, μειώνει τις αγορές ομολόγων
Βάζει γκολ στα έσοδα της Γερμανίας από τον τουρισμό το Euro 2024-Αναμένει ώθηση ενός δισ. ευρώ
Μειώνει τις αγορές ομολόγων η κεντρική τράπεζα Ιαπωνίας-Πέφτει το γεν
Γέλεν: Οι μισθοί δεν αποτελούν πλέον απειλή για τον πληθωρισμό
Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη δήλωση Fed για μόνο μία μείωση επιτοκίων
Κίνα: Ένεση ρευστότητας €250 εκατ. στο τραπεζικό σύστημα
Χρυσός: Τα παγκόσμια αποθέματα εξαντλούνται και αυξάνεται η τιμή του
Πάουελ: Δεν έχουμε ακόμα αυτοπεποίθηση για μείωση επιτοκίων-Η οικονομία πάει καλά
Η απάντηση της Ρωσίας στις νέες κυρώσεις-Τέλος δολάριο και ευρώ στο Χρηματιστήριο
DBRS: Ο επόμενος προϋπολογισμός θα καταδείξει νέες προτεραιοτήτες της Ε.Ε.