Το Cyprus Professional Services Conference ανέδειξε την Κύπρο ως διεθνές business hub

Μετά από δεκαετίες σταθερότητας και ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών βρέθηκε να πλέει σε ταραγμένα νερά, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις. Ποτέ άλλοτε η ανάγκη για μετασχηματισμό δεν ήταν τόσο εμφανής σε τόσα επίπεδα: Από την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και την είσοδο σε νέες αγορές μέχρι την τεχνολογική μεταμόρφωση και τις απαιτήσεις έναντι της βιωσιμότητας, ο τομέας γυρίζει μια νέα σελίδα.

Το 9ο Cyprus Professional Services Conference που ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στη Λευκωσία, κατάφερε να απαντήσει σε ένα μεγάλο ερώτημα: Στο πώς η πολιτική επηρεάζει τον ανταγωνισμό του τομέα και ποιες είναι οι εμπορικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το πρόσωπο της βιομηχανίας.

Mε θεματική «Professional and Financial Services: Working together to Make Cyprus an Attractive International Business Centre», το συνέδριο διερεύνησε πολιτικά, εμπορικά και εταιρικά ζητήματα, φέρνοντας στο προσκήνιο τις εμπειρίες και τις συστάσεις διεθνών ηγετών της επιχειρηματικότητας ως περιπτώσεις μελέτης για στρατηγικό σχεδιασμό, δημιουργία εσόδων και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Η προσέλκυση διεθνών εταιρειών και εύπορων/υψηλού πλούτου ατόμων, η βελτίωση του κυπριακού εμπορικού σήματος και η είσοδος σε νέες αγορές ήταν από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος. Στην ατζέντα ήταν και ο μετασχηματισμός του τρόπου λειτουργίας των Οργανισμών αλλά και υπηρεσιών που προσφέρουν.

Όπως πάντα, έτσι και φέτος, ο θεσμός έφερε στον ίδιο χώρο τους ηγέτες του τομέα στην Κύπρο όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με διεθνούς φήμης προσωπικότητες για το μέλλον του διαρκώς εξελισσόμενου Κλάδου.

Τη διοργάνωση παρακολούθησαν Λογιστικές, Ελεγκτικές και Φορολογικές εταιρείες, Δικηγορικά Γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι, Πάροχοι Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης καθώς επίσης και Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων και Επενδύσεων. Το παρών τους έδωσαν επαγγελματίες από Τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές ιδρύσεις, Σύμβουλοι Διαχείρισης Πλούτου, Εταιρείες που λειτουργούν στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα και Διευθυντές Κυβερνητικών Υπηρεσιών αλλά και αξιωματούχοι από Ρυθμιστικά Όργανα.

Πληροφορίες

  • Main Sponsor: Bank of Cyprus
  • Sponsor: Softline Computer Systems
  • Fintech Sponsor: ECOMMBX
  • Supporter: Baker Tilly, Deloitte, EY, KPMG, PwC, RSM, Marshall Islands (RMI)
  • With the Support of: CBA, CIFA, CYFA, ICAEW, ICPAC, Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter
  • Organiser: ΙΜΗ
  • Communication Sponsors: CBN, GOLD, IN Business magazine, Super FM

Δειτε Επισης

Daniele Quercia: O κορυφαίος ειδικός της Nokia Bell Labs στο CITEA Digital Cyprus 2024
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Διάκριση Πανεπιστημίου Frederick στα Times Higher Education Impact Rankings
Σχέδιο χορηγιών για σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης
Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Invest Cyprus: Ενδυναμώνει διεθνείς συνεργασίες μέσω του The Marketing and Partnerships Academy
Ο πρώτος φοιτητής που στέλνει ο ΣΔΕΚ στα Cannes Lions
Η TheSoul Publishing αναδεικνύει τις κυπριακές εταιρείες στο παγκόσμιο-Δημιουργεί startup επικοινωνίας
SupportCY και Husqvarna ένωσαν δυνάμεις-Μια πολυεπίπεδη συνεργασία
Σταύρος Μαλάς: Κορυφαίο διεθνές ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα το ΙΚυ-Η τελετή αποφοίτησης