Βρετανία: Πράσινο φως από την FCA για τα ETPs κρυπτονομισμάτων

Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε τα πρώτα διαπραγματεύσιμα προϊόντα (ETPs) κρυπτονομισμάτων στο χρηματιστήριο, ένα βήμα προς την κατεύθυνση της προσέγγισης των στρατηγικών άλλων χρηματοπιστωτικών κέντρων όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η WisdomTree Inc. δήλωσε ότι έλαβε το πράσινο φως από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) για την εισαγωγή ενός ζεύγους ETP κρυπτονομισμάτων που παρακολουθούν το bitcoin και το ether στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Τα προϊόντα μπορεί να αρχίσουν να διαπραγματεύονται ήδη από τις 28 Μαΐου, ανέφερε η WisdomTree σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Οι ETC Group, 21Shares και CoinShares είναι μεταξύ άλλων εκδοτών που έχουν υποβάλει αίτηση για να εισαγάγουν τα δικά τους προϊόντα κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας ιστότοπος της FCA που εμφανίζει τις εγκρίσεις απαριθμούσε καταχωρήσεις από την WisdomTree, την 21Shares και την Invesco Digital Markets Plc μέχρι τις 22 Μαΐου, ημερομηνία η οποία ήταν και η προθεσμία για να συμπεριληφθούν στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης.

Παρόλο που τα προϊόντα της WisdomTree θα κατέχουν απευθείας bitcoin και ether, είναι διαθέσιμα μόνο σε επαγγελματίες επενδυτές σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θέσει η FCA.

Αυτή είναι μια πιο αυστηρή στάση από ό,τι στις ΗΠΑ, όπου πληθώρα spot bitcoin ETFs που εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο διαχειρίζονται τώρα συνολικά 59 δισεκατομμύρια δολάρια – σχεδόν πέντε φορές το σύνολο των επενδυτικών οχημάτων κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη.

Τα ETPs που συνδέονται με κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται σε άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εδώ και χρόνια. Η επιτυχία των ΕΤFs που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Ιανουάριο ώθησε το bitcoin σε υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο και άνοιξε τον δρόμο για την ευρύτερη υιοθέτηση τόσο από τους ιδιώτες όσο και από τους θεσμικούς επενδυτές.

Tο Χονγκ Κονγκ έχει επίσης επιτρέψει τα ETFs bitcoin και ether, αν και ο ενθουσιασμός των επενδυτών στην εν λόγω αγορά παραμένει περιορισμένος.

Η ETC Group δήλωσε ότι η αίτησή της παραμένει σε εξέλιξη, ενώ η 21Shares αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάστασή της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η FCA αρνήθηκε να σχολιάσει μεμονωμένες αιτήσεις. Η CoinShares και η Invesco δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχόλια.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. προειδοποιεί την Apple για πρακτικές απέναντι σε δημιουργούς εφαρμογών
Άνθηση στα γερμανικά ξενοδοχεία λόγω EURO, υποτονική παραμένει η οικονομία
Το 14ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. για Ρωσία-Μέτρα κατά του «σκιώδη στόλου» Πούτιν και του τομέα LNG
Βρετανία: Το δημόσιο χρέος κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ
UBS: Τι να επιλέξουν οι επενδυτές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους
Αισθητή επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο
«Χαλινάρι» στις δαπάνες βάζει η Κομισιόν-Επιστρέφει η δημοσιονομική πειθαρχία
Αμετάβλητο στο 5,25% το επιτόκιο της Τράπεζας Αγγλίας παρά την πτώση του πληθωρισμού
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% για πρώτη φορά από το 2021
Χρυσός vs δολάριο: Πώς το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει τη μάχη