Powered by

ΕΤΑΠ Πάφου: Δωρεάν εκδρομή στις κοινότητες Ακάμα κάθε Σάββατο τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση της υπαίθρου της επαρχίας, αλλά και ως μέτρο στήριξης των κοινοτήτων Ακάμα με βάση και τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προ μερικών μηνών, προωθεί αυτήν την περίοδο, σε πιλοτική εφαρμογή, δωρεάν εκδρομή στις κοινότητες Ακάμα για γνωστοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και αύξηση της επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ «η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των κοινοτήτων Ακάμα, τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στηρίζεται οικονομικά από το υφυπουργείο Τουρισμού». Όπως αναφέρεται, η εκδρομή θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο 2024.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ Πάφου η εκδρομή περιλαμβάνει περιήγηση που ξεκινά στις 09:15 από τις στάσεις λεωφορείων στο Αρχαιολογικό πάρκο Κάτω Πάφου και εκτελείται με λεωφορείο. Διασχίζει κατά μήκος την παραλιακή περιοχή και μέσα από το δάσος της Πέγειας, καταφθάνει στον πρώτο σταθμό, στην κοινότητα Πάνω Αρόδων.

Επιπρόσθετα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στο πλαίσιο της οποίας οι επισκέπτες εκεί μπορούν να εξερευνήσουν εκθέματα που αναδεικνύουν τη γεωλογική ιστορία και τα παλαιοντολογικά ευρήματα της χερσονήσου του Ακάμα.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται γρήγορη στάση στην πλατεία του χωριού Αρόδες για ένα διάλειμμα για καφέ ή αναψυκτικό και επόμενος σταθμός είναι η κοινότητα Ίνειας με επίσκεψη στο Μουσείο Χελώνας. Οι επισκέπτες μπορούν να διεισδύσουν στον κόσμο των θαλάσσιων χελωνών και να μάθουν για τη βιολογία, τη συμπεριφορά και τις προσπάθειες διατήρησής τους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται επίσκεψη στο χωριό Δρούσια και στο Κέντρο Πληροφόρησης Αγροτικής Ζωής και Παραδόσεων του Ακάμα.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, στο πλαίσιο της περιήγησης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το Μουσείο και να παρακολουθήσουν τους ντόπιους να δημιουργούν πολιτισμό. Προσφέρονται εργαστήρια / ζωντανή αναπαράσταση τοπικών τεχνών και χειροτεχνιών.

Κατά το μεσημέρι αναμένεται μετάβαση στο γειτονικό χωριό Κάθηκα για επίσκεψη στο Περιφερειακό Κέντρο Επισκεπτών Πτηνοπανίδας και Χλωρίδας του Ακάμα. «Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ποικιλία πτηνών και φυτών που βρίσκονται στη χερσόνησο του Ακάμα, μέσω διαδραστικών εφαρμογών, φωτογραφιών και βίντεο», προστίθεται.

Στη συνέχεια, η εκδρομή περιλαμβάνει χρόνο ελεύθερο για μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, καφέ ή βόλτα.

Σημειώνεται πως, το γεύμα δεν περιλαμβάνεται στην εκδρομή.

Ακολουθεί στις 15:30 αναχώρηση για Πάφο με αναμενόμενη άφιξη η ώρα 16:15 στον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Κάτω Πάφου όπου ολοκληρώνεται η εκδρομή.

Δειτε Επισης

Με πληρότητα στο 85% τα αεροσκάφη που ήλθαν στην Κύπρο τον Μάιο-Αυξημένος ο δείκτης αυτό το διάστημα
Καπνός χωρίς φωτιά... Κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης προς την Κύπρο λόγω των πυρκαγιών
Σειρά συναντήσεων Κουμή στην Ιορδανία-Προτείνει νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας η Κύπρος
City of Dreams Mediterranean: To εμβληματικό Jeep® Wrangler Sahara το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού Jeep® Journey
Όχι στην Περνέρα το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων-Έκκληση από τους διευθυντές ξενοδοχείων στην κυβέρνηση
Ευκαιρία να... σκοράρουν-Μπαρ και παμπ ετοιμάζονται να κάνουν παιχνίδι με φόντο το Euro 2024
Bean Bar: Τριλογία ολόφρεσκων χυμών για δροσιά το καλοκαίρι
Ένα νέο concept στην καρδιά της Λευκωσίας... Το «Boba Island» στην Λήδρας
Wizz Air: Αυξάνει πτήσεις από και προς Λάρνακα για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο
Έσοδα από τον τουρισμό στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 23 χρόνων