CookShop: Το εστιατόριο που έφερε τον ευρωπαϊκό αέρα στη Λευκωσία

Με signature πιάτα που το κάνουν να ξεχωρίζει, το CookShop που βρίσκεται επί της Πινδάρου στη Λευκωσία, αποτελεί το νούμερο ένα στέκι τόσο για το μεσημεριανό γεύμα όσο και για το βραδινό πλέον, καθώς η ίδια η πολυπληθής πελατεία του ανάγκασε στην ουσία τη διεύθυνση να λειτουργεί και το βράδυ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα που είναι διανθισμένη με στοιχεία παράδοσης, υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η εξέλιξη

Η ChefNouveau Catering ιδρύθηκε το 2008 ως εταιρεία catering. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλάμβανε υπουργεία, πρεσβείες, πολιτιστικά ιδρύματα κ.α.. Αναλάμβαναν επίσης τη διοργάνωση γάμων, και άλλων δεξιώσεων, όπως, κοκτέιλ, δείπνα, κτλ.

Πλέον η εταιρεία, παρέχει υπηρεσίες catering στους πελάτες της, μέσω των εστιατορίων της, δηλαδή το CookShop, το Liberty Diner και το Food Truck του Liberty Diner.

Κάπου μέσα στο 2013, ήρθε και η μεγάλη απόφαση να ανοίξουν έναν μικρό χώρο για μεσημεριανό γεύμα σε μια κεντρική τοποθεσία στη Λευκωσία. Έτσι, το CookShop άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο του 2014 και έτυχε θερμής υποδοχής.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει μέχρι σήμερα, είναι το γεγονός ότι έχει τον αέρα ενός εστιατορίου bistrot, που μπορεί να συναντήσει κάποιος, περπατώντας στα στενά δρομάκια οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης.

1

Το όραμα του Chef Ευαγόρα Χατζηπαύλου

Τον χώρο όπως έχει διαμορφωθεί, τον οραματίστηκε ο ιδιος ο ιδιοκτήτης του, ο Chef Ευαγόρας Χατζηπαύλου, κουβαλώντας όλες εκείνες τις επιρροές που αποκόμισε κατά τις σπουδές του στις ΗΠΑ μαζί με πολλές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η αλήθεια είναι πως ο Ευαγόρας εφάρμοσε την προνοητική του σκέψη για να σχεδιάσει το μενού του CookShop.

Μερικά δε από τα χαρακτηριστικά πιάτα που έγιναν γνωστά και έχουν τεράστια ζήτηση είναι για παράδειγμα το CookShopBurger, του οποίου η δημοτικότητα και η υψηλή θέση στις πωλήσεις οδήγησε στο άνοιγμα ενός αδελφού εστιατορίου στη Λευκωσία, του LibertyDiner, που ειδικεύεται σε αμερικανικό φαγητό τύπου Diner - burgers, ribs, wings και τηγανητό κοτόπουλο.

Το unique μενού

Εκείνο που κάνει το μενού του τόσο ξεχωριστό, είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούν παραδοσιακές γεύσεις, έννοιες, υλικά και τα εφαρμόζουν με έναν όχι και τόσο παραδοσιακό τρόπο, δίνοντας μια νέα εκδοχή στα κλασικά πιάτα.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε στενά με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που συμβάλλει στην ποιότητα των πιάτων μας. Είμαστε υπερήφανοι και για το σπιτικό ψωμί μας», τονίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση η διευθύντρια της εταιρείας Αμαλία Μακρή.

2

Signature πιάτα

Στην κουζίνα του CookShop εφαρμόζονται τεχνικές που απαιτούν λίγη επιπλέον προσπάθεια και χρόνο, προκειμένου να επιτύχουν τα αποτελέσματα που θέλουν στους πελάτες τους ξανά και ξανά.

Ανάμεσα σε μερικά από τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή τους, είναι το φαλάφελ από παντζάρι ή το χοιρινό τυλιγμένο σε καταΐφι.

Επίσης, η χοιρινή μπριζόλα του CookShop αποτελεί το βασικό bestseller από την πρώτη μέρα, μαζί με τις διαφορετικές ερμηνείες του φιλέτου από λαβράκι.

Καθώς η κουζίνα τους, δεν περιορίζεται στις ελληνικές ή κυπριακές παραδόσεις ή συνταγές, στην ουσία το μενού βασίζεται στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα.

3

Διεύρυνση ωραρίου με απαίτηση του κόσμου

Το CookShop ξεκίνησε ως χώρος για μεσημεριανό γεύμα, αλλά τα συνεχή αιτήματα των πελατών του, οδήγησαν τη διεύθυνση στην απόφαση να ανοίγουν και ένα βράδυ την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του Covid, όταν τα γραφεία έκλεισαν και οι επισιτιστικές επιχειρήσεις περιόρισαν το ωράριο λειτουργίας τους ή παρείχαν μόνο υπηρεσίες takeaway / delivery, αποφάσισαν να προσαρμοστούν με τους καιρούς και άρχισαν να ανοίγουν μόνο για δείπνο.

Τα τελευταία δυο χρόνια ανοίγουν τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό γεύμα - πέντε ημέρες την εβδομάδα – Τρίτη μέχρι και Σάββατο.

4

Ο χώρος και η τοποθεσία

Το εστιατόριο διαθέτει τραπέζια στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα να γευματίσετε στην εξωτερική σκεπαστή βεράντα.

Βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία με τη διεύθυνση και τους θαμώνες να τονίζουν ότι, πρόκειται για έναν ήσυχο και διακριτικό χώρο για γεύμα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ποιοτικό φαγητό σε αξιοπρεπείς τιμές.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι χρησιμοποιούν πάντα φρέσκα και εποχιακά υλικά που δίνουν στα πιάτα μια επιπλέον διάσταση.

Facts & Figures:

  • Επίσημο όνομα εταιρείας: ChefNouveauCatering
  • Ημερομηνίας λειτουργίας εστιατορίου: 10 Νοεμβρίου 2014
  • Αριθμός προσωπικού: 19
  • Αριθμός καταστημάτων: Δυο στη Λευκωσία
  • Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη-Σάββατο

  • Γεύμα: 12:00-16:00
  • Δείπνο: 19:00-23:00

Κλειστό: Δευτέρες και Κυριακές

Στοιχεία επικοινωνίας:

Cookshop
Διεύθυνση: Πινδάρου 6A, Άγιος Αντώνιος, 1060, Λευκωσία

Τηλέφωνα: (+357) 22 004 001 Mob.: (+357) 99 0123 07

FB: www.facebook.com/cookshopfoodlovers

Liberty Diner

Διεύθυνση: Βυζαντίου 8Ε, 2064, Στρόβολος

Tηλέφωνο: (+357) 22 00 45 00

FB: www.facebook.com/libertydinercy

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για Great Sea Interconnector η Κομισιόν-Τα θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Κ. Χατζηγιάννης: Να γίνει πιο σοβαρή μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση, απαράδεκτες οι πιέσεις στην ΡΑΕΚ
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων
Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα κάνει δική της για το τερματικό η Κ.Δ.
Άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε ένα χρόνο-Οι δύο πυλώνες που πρέπει να συνδεθούν και ο Great Sea Interconnector
Γ. Παπαναστασίου: Δεν μπορεί να υπάρχει κουκούλωμα, θέμα με ευαισθησίες η σύμβαση για το τερματικό