Οι εκδηλώσεις της ΚΟΕ σε συνεργασία με τους συνεργάτες-χορηγούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα “Kick Off - Paris 2024” στην οποία παρουσίασε τις λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει σε συνεργασία με τους συνεργάτες-χορηγούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ασφαλώς το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο με πολυσήμαντα μηνύματα που αφορούν στην ειρήνη, τη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη, την κατανόηση.

Στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, πρωταγωνιστές είναι ασφαλώς οι αθλητές, πρώτιστα μέσα από το ταλέντο τους και τη δική τους εξαιρετική προσπάθεια.

Σε αυτή την προσπάθεια τους οφείλουμε να αναδείξουμε και το δικό μας ενισχυτικό ρόλο, στη βάση πάντα μιας τεράστιας συλλογικής προσπάθειας, η οποία αντλεί δύναμη από τις Ομοσπονδίες, τους προπονητές, τις οικογένειες των αθλητών, τους χορηγούς, όλους εμάς στην ΚΟΕ και βέβαια από κάθε Κύπριο και Κύπρια. Κάθε προσπάθεια, κάθε επίτευγμα, αποτυπώνεται με τα χρώματα της Κύπρου, αναδεικνύοντας την υπερηφάνεια και το πνεύμα μιας ολόκληρης χώρας που στέκεται ενωμένη πίσω από την Ολυμπιακή Ομάδα και τις θυσίες που έχει κάνει για να βρίσκεται στο Παρίσι».

Kick off_3

Συνεχίζοντας ο κ. Χρυσοστόμου είπε: «Καλούμε λοιπόν τον κάθε ένα, να γίνει ένα μαζί με την Ολυμπιακή Ομάδα, να τους στηρίξουμε, να τους εμψυχώσουμε, να τους δώσουμε την ψυχολογία και ενέργεια που χρειάζονται για να πετύχουν τους ψηλούς τους στόχους. Έτσι γίνεται το ατομικό σε συλλογικό. Που αγκαλιάζεται από όλους και κάνει υπηρέφανη μιαν ολόκληρη χώρα, όποιο κι αν είναι τελικά το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το ωραίο και το αληθινό. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι Team Cyprus. Ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μου στους περήφανους χορηγούς μας και στον καθένα ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη με την οποία επένδυσαν στη συνεργασία μας και η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά που έχουν καταγραφεί στο χαρτί».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, προχωρώντας τόνισε: «Το είπα και στο παρελθόν, θα το επαναλάβω, διαχειριζόμαστε και το τελευταίο σεντ της Κρατικής Χορηγίας, αλλά και των χορηγών με σύνεση διαφάνεια και καθαρότητα. Ευχαριστίες στην Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, στους Λειτουργούς για την εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στις δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για προβολή της Ολυμπιακής μας ομάδας.

Η ΚΟΕ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο, την Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Λεβέντειο Πινακοθήκη διοργανώνει έκθεση στις 26 Ιουνίου 2024 με θέμα: «Ο Δρόμος προς το Παρίσι», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επίσης, μαζί με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία η ΚΟΕ προχώρησε σε ειδική έκδοση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα, «Ολυμπιακοί Αγώνες 2024».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, ο κ. Χρυσοστόμου είπε: «Στο πλαίσιο αυτό θα ετοιμαστεί drone video, τα γυρίσματα του οποίου θα γίνουν στο ΓΣΠ στις 5 Ιουνίου 2024 με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών, Ομοσπονδιών, Χορηγών, Συνεργατών και όχι μόνο. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΓΣΠ Δώρο Ιωαννίδη, το Δ.Σ και τον Γενικό Διευθυντή Φοίβο Κωνσταντινίδη.

Θέλω να προσθέσω πως για εμάς εδώ στην ΚΟΕ προσπάθεια και στόχος μας πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι και η προώθηση των Ολυμπιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έτσι έχουν πολλαπλασιαστεί ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων οι επισκέψεις μαθητών στο Ολυμπιακό Μέγαρο για ξεναγήσεις, αποτελώντας βασικό πυλώνα προώθησης της Ολυμπιακής Παιδείας στην Κύπρο μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΚΟΕ. Επίσης να ευχαριστήσουμε το Mall of Cyprus και το Mall Engomi για μια νέα συνεργασία και σχέση που αναπτύσσεται με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στους χώρους τους το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προβολής της Ολυμπιακής ομάδας με τη συμμετοχή του κοινού σε συνεργασία με τους χορηγούς».

Καταλήγοντας ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε: «Τα συγχαρητήρια μας στους έξι αθλητές που δίκαια εξασφάλισαν την πρόκριση. Δίνω την υπόσχεση ότι θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις, όπως πράξαμε και στο Τόκιο, αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις που λάβαμε μέρος για τους αθλητές μας και την ομάδα τους, λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους διοργανωτές. Είμαστε σίγουροι για τον αφοσιωμένο τρόπο με τον οποίο οι αθλητές μας θα εκδηλώσουν τις ικανότητες τους στο στόχο της διάκρισης. Είναι και αυτοί σίγουροι ότι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η Πολιτεία και οι Χορηγοί βρίσκονται δίπλα τους στηρίζοντας το κάθε βήμα της προσπάθειας τους».

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη στο χαιρετισμό της ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι παγκόσμια γιορτή και αποτελεί εθνική υπόθεση η συμμετοχή. Στεκόμαστε δίπλα στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και την προσπάθεια των αθλητών, τους οποίους καλούμαστε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια τους».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιώτης Ιωαννίδης ανάμεσα σε άλλα τόνισε στην ομιλία του: «Έξι αθλητές μας έχουν εξασφαλίσει ως τώρα την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναμένουμε προκρίσεις από τον στίβο, την κολύμβηση, το τζούντο και την σκοποβολή και από αθλητές άλλων αθλημάτων που θα αγωνιστούν σε προολυμπιακά πρωταθλήματα. Η ΚΟΕ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αθλητών, στους οποίους ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Kick off _4

Παρουσιάστηκε η στολή από τους αθλητές της “Team Cyprus”

Το παρόν στη δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσαν τέσσερις αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία) Άλεξ Τοφαλίδης (Ξιφασκία), ο οποίος συγκίνησε, με όσα είπε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα «Ευ αγωνίζεσθαι» και Ντένις Ταραντίν (Ιστιοπλοΐα), ξεδίπλωσαν τα όνειρα τους για τη συμμετοχή τους στο «Παρίσι 2024». Οι τέσσερις αθλητές φορούσαν την αθλητική στολή και το υπόλοιπο αθλητικό υλικό με τα οποία θα παρελάσουν στην τελετή έναρξης των αγώνων στις 26 Ιουλίου και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αγώνες.

Στις σύντομες δηλώσεις τους οι τέσσερις αθλητές ανάφεραν:

Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική): «Σίγουρα θα κυνηγήσω το κάτι παραπάνω, σε σχέση με την τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Υποθέτω ότι βάση λογικής πρέπει να πηγαίνουμε πάνω – πάνω, αλλά θα δούμε»

Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία): Η τελευταία μου συμμετοχή, μου άφησε μια πικρή γεύση, αλλά μόνο και μόνο ότι κατάφερα να το ξεπεράσω λέει πολλά. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα «Team Cyprus»

Άλεξ Τοφαλίδης (Ξιφασκία): «Για 24 χρόνια είχα ως όνειρο μου τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με την Κύπρο στο Παρίσι. Ο πατέρας μου πέθανε πριν οκτώ χρόνια, όμως η Κύπρος είναι στην καρδιά και στο αίμα μου και θα προσπαθήσω να το αποδείξω στο Παρίσι».

Ντένις Ταραντίν (Ιστιοπολοΐα): «Είμαι ενθουσιασμένος που εξασφάλισα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που έγινε για πρώτη φορά για μένα. Ήθελα να πάρω μέρος σε μιαν Ολυμπιάδα και επιτέλους τα κατάφερα. Ευχαριστώ την ΚΟΕ που έκανε το όνειρο μου να βγει αληθινό».

Οι άλλοι δύο αθλητές που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους για το Παρίσι είναι οι Ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή, οι οποίοι απουσιάζουν στο εξωτερικό για προετοιμασία.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Eπίτιμος πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, οι Φοίβος Χρίσου και Πάρις Σπανός, Επίτιμα μέλη ΚΟΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Ανδρέας Γεωργίου, ο Ταμίας της ΚΟΕ Αλέξανδρος Χριστοφόρου, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου Eric Tozatti, όπως επίσης, πρόεδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και μέλη των ομάδων των Χορηγών της ΚΟΕ.

Kick off_1

Δειτε Επισης

Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Ξεκινά σύντομα διεθνής εκστρατεία προβολής της Κύπρου, «ανεκτίμητη η συμβολή των διεθνών επιχειρήσεων»
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
Great Sea Interconnector: Εν αναμονή της μελέτης κόστους-οφέλους για την τελική επενδυτική απόφαση η Κ.Δ.
Ενδιαφέρον Tesla και Samsung για συμμετοχή στη δημιουργία συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρισμού με μπαταρίες
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα