Powered by

Στη Βουλγαρία η μεγαλύτερη αύξηση αγοράς οχημάτων στην Ε.Ε. για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024

Η Βουλγαρία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά οχημάτων στην ΕΕ για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, σημειώνοντας αύξηση 49,9% στις νέες εγγραφές οχημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Οχημάτων την Τετάρτη.

Τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ο αριθμός εγγραφών αυτοκινήτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 51,3%, φτάνοντας τις 4.243, αριθμός που βάζει τη Βουλγαρία στη δεύτερη θέση στην ανάπτυξη της αγοράς, πίσω από την Κύπρο (αύξηση 105,4%).

Οι νέες εγγραφές βενζινοκίνητων οχημάτων στη Βουλγαρία τον Απρίλιο κατέλαβαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με 3.307 οχήματα, ακολουθούμενα από τα αυτοκίνητα ντίζελ (630), τα υβριδικά (84) και τα υβριδικά Plug-in/ηλεκτρικά (11).

Τον Απρίλιο 2024, η αγορά αυτοκινήτων της ΕΕ αυξήθηκε κατά 13,7%, με τις νέες εγγραφές οχημάτων να ανέρχονται σε 913.995, με μεγάλες αυξήσεις να σημειώονται σε όλες τις μεγάλες αγορές: Ισπανία 23,1%, Γερμανία 19,8%, Γαλλία 10,9% και Ιταλία (7,7%).

Αυτή η αύξηση μπορεί να εξηγηθεί μερικώς από το γεγονός ότι υπήρξαν δύο επιπλέον μέρες πωλήσεων, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, όταν οι διακοπές του Πάσχα έπεσαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με την εξήγηση που δίνει ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Οχημάτων, σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών του έτους, οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 6,6%, φτάνοτνας σχεδόν τα 3,7 εκ. οχήματα. Σημαντική αύξηση είχε καταγραφεί στις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ αυτή την περίοδο, με τη Γερμανία και την Ισπανία να καταγράφουν αύξηση 7,8%, τη Γαλλία 7% και την Ιταλία 6,1%.

Τον Απρίλιο, τα αυτοκίνητα με ηλεκτρική μπαταρία διατήρησαν σχεδόν το 12% της αγοράς οχημάτων της ΕΕ, ενώ τα υβριδικά ηλεκτρικά αυξήθηκαν στο 29,1%, από 24,9%. Το κοινό μερίδιο βενζινοκίνητων και ντίζελ οχημάτων έπεσε σε λιγότερο από το μισό της αγοράς, στο 48,9%, από το 52,8%.

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο