Τα νέα εμβληματικά γραφεία της Philip Morris Cyprus στην Λευκωσία και το όραμα της εταιρείας για την Κύπρο

Τον φιλόδοξο στόχο της Philip Morris Cyprus: Να καταστεί η Κύπρος η πρώτη smoke-free χώρα στην Ευρώπη, παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Σταύρος Δρακουλαράκος στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα εγκαίνια των νέων της γραφείων, μετά από μόλις 2.5 χρόνια παρουσίας στην Κυπριακή αγορά, στο Labs Tower στην καρδιά της Λευκωσίας.

Προτάσσοντας τη φιλοσοφία της εταιρείας, «Για κάθε αύριο αποφασίζουμε σήμερα», ο κ. Δρακουλαράκος έθεσε ενώπιον των καλεσμένων της εκδήλωσης τη δέσμευση της ομάδας της Philip Morris Cyprus να επιταχύνει περαιτέρω τις προσπάθειες για τη μετάβαση σε μια Κύπρο χωρίς τσιγάρο.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δρακουλαράκος «η Κύπρος, μπορεί να ηγηθεί της μετάβασης σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο και να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα το πετύχει. Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο, με περισσότερους από 55,000 Κύπριους να έχουν κάνει τη μετάβαση σε καλύτερες εναλλακτικές σε σύγκριση με το τσιγάρο».

PMI-New Offices2

Η επιτυχία της μετάβασης αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς τα έσοδα της Philip Morris Cyprus από τα νέα προϊόντα καπνού ξεπέρασαν πλέον το 70% από τις συνολικές πωλήσεις της στην Κύπρο.

«Αυτό δεν είναι απλώς ένας αριθμός», υπογράμμισε ο κ. Δρακουλαράκος, «αλλά αποδεικνύει την αποδοχή από τους ενήλικους καπνιστές και την επιτυχία των νέων προϊόντων στην κυπριακή αγορά, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης. Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να πρωτοστατήσει στο δημόσιο διάλογο, αναδεικνύοντας τα οφέλη της μετάβασης αυτής στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Eξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της εταιρείας τόσο στο νησί, όσο και παγκόσμια για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο. Ακολούθως περιηγήθηκε στα νέα γραφεία της εταιρείας.

PMI-New Offices1

Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος (θυγατρική της Philip Morris International στην Ελλάδα) κ. Γιώργος Μαργώνης, ο οποίος ανέφερε:

«Με μια επένδυση άνω των 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη λειτουργία ερευνητικών κέντρων σε Ελβετία και Σιγκαπούρη, και τις επίμονες προσπάθειες 1,586 επιστημόνων, μηχανικών και τεχνικών, η Philip Morris International (PMI) ηγείται ενός σημαντικού μετασχηματισμού στη βιομηχανία καπνικών προϊόντων με όραμα ένα μέλλον απαλλαγμένο από το τσιγάρο».

Τόσο ο κ. Δρακουλαράκος, όσο και ο κ. Μαργώνης στις ομιλίες τους αναγνώρισαν τις υπαρκτές προκλήσεις, όπως το παράνομο εμπόριο τσιγάρων, την πρόσβαση των ανηλίκων σε αυτά, καθώς και την έλλειψη ορθής ενημέρωσης στη βάση επιστημονικών δεδομένων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Philip Morris στηρίζει την αυστηρή νομοθεσία και τον έλεγχο των πωλήσεων σε νέους και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σωστή ενημέρωση του κοινού.

PMI-New Offices4

Με όχημα την επιστήμη και την τεχνολογία αλλά και τη στήριξη της πολιτείας, της κοινωνίας και του ιδιωτικού τομέα, το όραμα της Philip Morris Cyprus για μία Κύπρο χωρίς τσιγάρο γίνεται πράξη.

Δειτε Επισης

Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
FULFIL: White Chocolate Peanut & Caramel η νέα προσθήκη στην πρωτεϊνούχα γκάμα τους
Τα Trigz Crunchy Popped Corn Chips στο χαρτοφυλάκιο της Diplomat Distributors (D.D) Cyprus
Κλιμακούμενη εμπορική σύγκρουση οι δασμοί από Ε.Ε. στα εισαγόμενα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα
€5,000 στο ΣΚΕ συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου από Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Η Honda στο ετήσιο φεστιβάλ Wheels and Waves 2024 και στο hondacustoms.com με 16 εξατομικευμένες CLs
Living Outdoors: Η νέα καλοκαιρινή συλλογή του Living είναι εδώ-Summer party και μια υπέροχη προσφορά
Παγωτά PAPAFiLiPOU: Νέες οικογενειακές συσκευασίες 1,5L και αύξηση της ποσότητας παγωτού
Νέα υπεραγορά Αλφαμέγα στην Έγκωμη
Εγκαινιάστηκε η πρώτη Damiani Boutique στην Κύπρο (pics)