Το Harris Kyriakides Foundation υποστηρίζει Κύπριους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Το Harris Kyriakides Foundation και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπέγραψαν πενταετή συμφωνία χρηματοδότησης για σκοπούς χορήγησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές νομικής.

Το Harris Kyriakides Foundation ιδρύθηκε το 2024 εις μνήμην του αειμνήστου Χάρη Κυριακίδη με στόχο να συνεχίσει την υλοποίηση του οράματος και του έργου του, στηρίζοντας την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της νέας γενιάς δικηγόρων της Κύπρου.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2023 μέχρι 2027, με το Harris Kyriakides Foundation να επιχορηγεί υποτροφίες ύψους £10.000 ετησίως.

Επιλέξιμοι υποψήφιοι θα είναι τόσο Ελληνοκύπριοι όσο και Τουρκοκύπριοι φοιτητές που φοιτούν είτε στο πρόγραμμα Bachelor of Civil Law (BCL) είτε στο πρόγραμμα Magister Juris (MJur) και έχουν επιλέξει το μάθημα της Πολιτικής Δικονομίας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, η υποτροφία χορηγήθηκε στην Κλεοπάτρα Κχατάπ, φοιτήτρια στο πρόγραμμα Bachelor of Civil Law (BCL) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η Κλεοπάτρα δήλωσε τα εξής σε σχέση με την υποτροφία: «Νοιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που επιλέχθηκα για την υποτροφία. Η ευκαιρία που μου δόθηκε μέσω αυτής της υποτροφίας σημαίνει πολλά για μένα και αποτελεί σημαντική βοήθεια για την εκπλήρωση των ονείρων μου.

Με τη βοήθεια του Harris Kyriakides Foundation, οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Ο Νικόλας Κυριακίδης, εκ των ιδρυτών του Harris Kyriakides Foundation, δήλωσε: «Μέσω αυτής, αλλά και άλλων πρωτοβουλιών που προωθούμε, φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε και να επιβραβεύσουμε χαρισματικούς και άριστους φοιτητές νομικής και να ενισχύσουμε την επόμενη γενιά Κύπριων δικηγόρων, τόσο εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό».

Ο Καθηγητής John Armour, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι αποφασισμένη να διευκολύνει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με τη γενναιοδωρία του Harris Kyriakides Foundation, Κύπριοι φοιτητές που ξεχωρίζουν θα έχουν τη δυνατότητα φοίτησης στο πρόγραμμα MJur στην Οξφόρδη.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μας με το Harris Kyriakides Foundation και για την ευκαιρία που έχουμε να βοηθήσουμε την επόμενη γενιά δικηγόρων να επιτύχει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης».

Εάν είστε φοιτητής που επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Harris Kyriakides Foundation, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης: Harris Kyriakides Scholarship | Faculty of Law (ox.ac.uk)

Δειτε Επισης

Επιχειρείν πέρα απ' τα σύνορα...To success story τεσσάρων κυπριακών εταιρειών που κατέκτησαν τον κόσμο
Καρολίνα Πελενδρίτου-Γιώργος Καλλής στο Inspire 2024: Μετατρέποντας την αμφισβήτηση σε κίνητρο
Οι νέοι ηγέτες φέρνουν την αλλαγή-Το όραμα, η καταξίωση και η διαφοροποίηση στο Inspire 2024
Πέντε νέοι επιχειρηματίες στο Inspire 2024-Μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές
Η αξία και ο ρόλος των ESG για τις επιχειρήσεις… «Καυτή» συζήτηση στο Inspire 2024
Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024