Akakiko: Ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων εμπνευσμένο από την Ασία

Τα Akakiko είναι μια επιτυχημένη διεθνής αλυσίδα εστιατορίων Easy Japanese Fusion.

Η ιστορία των εστιατορίων Akakiko στην Κύπρο αρχίζει πριν από ακριβώς 20 χρόνια, όταν το 2004 η Louis Hotels ξεκίνησε τη λειτουργία τους στο νησί με μια παράδοση που αντλεί έμπνευση από την Ασία, αλλά επανασυστήνεται σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή με διεθνή χαρακτήρα, προσφέροντας ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι γευστικών εμπειριών και εμπνευσμένων συνδυασμών.

Στην πάροδο των 20 αυτών χρόνων τα εστιατόρια Akakiko έχουν προσελκύσει πολυάριθμους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας από κάθε γωνιά της Κύπρου, και όχι μόνο.

Η fine dining αυθεντική ασιατική κουζίνα των εστιατορίων Akakiko ανταποκρίνεται σε όλες τις γευστικές και διατροφικές προτιμήσεις των επισκεπτών

(συμπεριλαμβανομένων vegan και vegetarian), με το άψογα ισορροπημένο μενού να περιλαμβάνει πάνω από 150 διαφορετικές προτάσεις από πέντε κουζίνες: την ιαπωνική, την κινέζικη, την ταϊλανδέζικη, την κορεάτικη και την περουβιανή.

Το όνομα «Akakiko» αποτελεί σύνθεση των λέξεων «aka», που σημαίνει κόκκινο στα ιαπωνικά και «kiko», που προέρχεται από τη λέξη «kitchen» (κουζίνα).

Η επωνυμία αυτή αντικατοπτρίζει την πολυχρωμία και την ποικιλία των γεύσεων που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο μενού των εστιατορίων.

Η ασιατική επιλογή φαγητού Akakiko εμπνέεται από παραδοσιακές συνταγές και σύγχρονες τεχνικές που ετοιμάζονται με αγνά υλικά από τους καταξιωμένους chefs των εστιατορίων Akakiko, οι οποίοι συνεχώς δημιουργούν καινοτόμα και γευστικά fusion.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα Akakiko τα πάντα, όλες οι σάλτσες και τα φαγητά, δημιουργούνται από το μηδέν, δεν υπάρχει κάτι δηλαδή που να έρχεται έτοιμο.

Οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας επισκέπτονται τα εστιατόρια Akakiko γιατί γνωρίζουν πως εκεί θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από φρεσκομαγειρεμένο σούσι, σασίμι και ρολά μάκι, ορεκτικά όπως γαρίδες popcorn και ταϊλανδέζικο καλαμάρι, καθώς και νόστιμα ζεστά πιάτα όπως duck sweet & sour και φιλέτο βοείου κρέατος teppan.

Το αγαπημένο πιάτο των επισκεπτών του Αkakiko διαχρονικά είναι το κοτόπουλο με κάσιους.

ΑΚΑΚΙΚΟ2

Το Akakiko Hilton Nicosia στην Έγκωμη ιδανικό hotspot για business lunch

Το εστιατόριο Akakiko Hilton Nicosia στην Έγκωμη βρίσκεται σε μια κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας, με τη μινιμαλιστική του διακόσμηση, τα γήινα χρώματα και τον χαλαρωτικό φωτισμό, να δημιουργούν μια φιλόξενη και γαλήνια ασιατική ατμόσφαιρα. Η άψογη εξυπηρέτηση από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του εστιατορίου, συμπληρώνει το παζλ της εμπειρίας του επισκέπτη.

Οι επισκέπτες αναφέρουν ότι επιλέγουν το Akakiko Hilton Nicosia τόσο σε προσωπικές στιγμές μαζί με το ταίρι ή την αγαπημένη τους παρέα, όσο και σε περιπτώσεις επιχειρηματικών ραντεβού.

Το εύκολο πάρκινγκ, η γρήγορη πρόσβαση στο εστιατόριο (καθώς στην περιοχή δεν παρατηρείται τροχαία κίνηση τις ώρες αιχμής), η ταχύτητα εξυπηρέτησης σε συνδυασμό με την πληθώρα γευστικών επιλογών, είτε πρόκειται ένα γρήγορο ελαφρύ γεύμα εργασίας είτε για ένα πλήρες γεύμα για να εντυπωσιάσετε τους συνεργάτες σας, καθιστούν το εστιατόριο Akakiko Hilton Nicosia στην Έγκωμη ιδανικό hotspot για business lunch.

Το εξαιρετικά ποιοτικό φαγητό και η συνέπεια γεύσεων επιτρέπουν στο εστιατόριο να διατηρεί ένα φανατικό κοινό που αναμένει να δοκιμάσει τις νέες δημιουργίες, αφού το μενού αλλάζει και εμπλουτίζεται περίπου κάθε έξι μήνες, ώστε η κάθε επίσκεψη να αποκτά διαφορετικό γευστικό πρόσημο και χαρακτήρα.

Αναμφίβολα, το εστιατόριο Akakiko Hilton Nicosia αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για ένα απολαυστικό μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά, όσο και για όμορφες κοινωνικές στιγμές, σε συνδυασμό με ποιοτικό φαγητό κάθε ώρα της μέρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το Akakiko Hilton Nicosia αναγνωρίζεται παγκύπρια ως πρωτοκλασάτο εστιατόριο αυθεντικής ασιατικής κουζίνας. Τα εστιατόρια Αkakiko αποτελούν αναπόσπαστο μέλος των επισιτιστικών υπηρεσιών της Louis Hotels.

Με βάση την επιτυχία του concept Akakiko Easy Japanese Fusion, τα εστιατόρια Akakiko επεκτάθηκαν σταδιακά εντός των ξενοδοχείων της Louis, αποτελώντας μια από τις premium επιλογές διατροφής των επισκεπτών τους. Τα εστιατόρια Akakiko σήμερα:

  • Akakiko Nicosia (Hilton Nicosia)
  • Akakiko Limassol (Royal Apollonia)
  • Akakiko2GO, Nicosia Mall
  • Akakiko Polis (Polis 1907)

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δημοφιλές εστιατόριο Akakiko στη Λεμεσό εντός του ξενοδοχείου Royal Apollonia έχει ανακαινιστεί πέρσι, με το νέο design να βασίζεται στην ιαπωνική κουλτούρα, συνδυάζοντας αρμονικά την πανοραμική θέα στη θάλασσα με φωτεινές αποχρώσεις.

Λίγα λόγια για τη Louis Hotels

Η Louis Hotels, μέλος του Ομίλου Louis, είναι ένα από τα πρωταγωνιστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, διανύοντας 79 χρόνια εμπειρίας και προσφοράς στον ξενοδοχειακό τομέα σε Κύπρο και Ελλάδα. Σήμερα διαχειρίζεται 26 ξενοδοχεία και θέρετρα στην Κύπρο και τα ελληνικά νησιά Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο, Κεφαλονιά, Κρήτη και Ζάκυνθο.

Ώρες λειτουργίας 12:00 - 23:00

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Hilton Nicosia, Aχαιών 1, Έγκωμη 2413, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 77778022

Ιστοσελίδα: akakiko.com.cy

Instagram: https://www.instagram.com/akakikocy/?hl=en

Email: info@akakiko.com.cy

Δειτε Επισης

Το Ελληνικό: Όταν η αυθεντική ελληνική κουζίνα συναντά τις σύγχρονες τεχνικές γαστρονομίας
Rebuke Lounge: Το απόλυτο σημείο αναφοράς στη Λάρνακα για μοναδική γαστρονομική εμπειρία
Pralina Experience: Μία all day fine dining & wine εμπειρία, με αυθεντικές γεύσεις
NEREA: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός με θέα που κόβει την ανάσα
CookShop: Το εστιατόριο που έφερε τον ευρωπαϊκό αέρα στη Λευκωσία
Akakiko: Ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων εμπνευσμένο από την Ασία
Παρουσιάζουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για επιχειρηματικά γεύματα