Η παροχή νομικών υπηρεσιών στην Κύπρο... Οι προκλήσεις, οι προοπτικές και η επόμενη μέρα του κλάδου

Η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, η έρευνα και η επέκταση σε νέες γεωγραφικές περιοχές αποτελούν προτεραιότητες για νομικές εταιρείες και παρόχους νομικών υπηρεσιών που επιθυμούν να βρίσκονται διαρκώς μπροστά στις εξελίξεις.

Η Κύπρος είναι γνωστή ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και έχει ήδη μετατραπεί σε έναν από τους πιο αξιοσημείωτους προορισμούς για τη δημιουργία νομικών εταιρειών και την παροχή εταιρικών υπηρεσιών.

Με τις σωστές στρατηγικές και την κατάλληλη προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς, οι νομικές εταιρείες στην Κύπρο μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους σε διεθνές επίπεδο.

Τις μεγάλες δυνατότητες του σήμερα και το μέλλον των νομικών υπηρεσιών ανέδειξε πάνελ του 9ου Cyprus Professional Services Conference, όπου εξέχοντες επαγγελματίες του κλάδου με την εμπειρογνωμοσύνη τους παρείχαν πλούσια ενημέρωση, εμβαθύνοντας στις προοπτικές του κλάδου.

Σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ανάμεσα στον Ανδρέα Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλο του Ioannides Demetriou LLC, την Παναγιώτα Ε. Γεωργίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KPMG Law, την Άντρια Κουκούνη, Partner, Head of Financial Services, Funds and Capital Markets, Koukounis, Karaolis LLC, EY Law και τον Μιχάλη Τσικουρή, Advocate, Partner, S.A. Evangelou & Co LLC.

Ο κ. Δημητρίου, είπε πως με το ΑΙ ο νομικός κόσμος θα δουλεύει πιο αποτελεσματικά, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα έγγραφα. Επίσης, θα γίνονται λιγότερα λάθη και οι διαδικασίες θα επιταχύνονται, δεδομένου ότι η εν λόγω τεχνολογία εντοπίζει λέξεις-κλειδιά στα έγγραφα με τεράστια ταχύτητα.

Κατά τον ίδιο, το ΑΙ κατά τα επόμενα δέκα χρόνια «θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στο πελάτη, ο οποίος θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με υποθέσεις του μέσω πλατφόρμας».

Ιδιαίτερα πολύτιμες θα είναι και οι βάσεις δεδομένων για τις νομικές υποθέσεις, ανέφερε περαιτέρω.

Η κ. Γεωργίου, αφού υπενθύμισε ότι 50% της εργασίας για την νομική υποστήριξη γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες και το υπόλοιπο 50% εσωτερικά, τόνισε τη σημασία που έχει να δίνεται έμφαση στην παροχή προστιθέμενης αξίας.

Απόλυτα αναγκαίος είναι και ο προσδιορισμός των αναγκών των πελατών όταν καλούν τα νομικά γραφεία. Ανάγκες, που περιλαμβάνουν ζητήματα κινδύνου και δύσκολων αποφάσεων.

Οι δικηγορικές εταιρείες πρέπει να παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις, υποστήριξε στη συνέχεια η κ. Κουκούνη, για να προσθέσει: «Η τοπική εμπειρία δεν αρκεί από μόνη της. Πρέπει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας για ποιοτικές υπηρεσίες που να είναι αξιόπιστες μέσα στον χρόνο».

Το νομικό επάγγελμα έχει να κάνει με την επιχειρηματική δραστηριότητα και τη συμμόρφωση και επομένως υπάρχει ανάγκη παροχής συμβουλών προς τον πελάτη, συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσικουρής επικεντρώθηκε στο ζήτημα του εργατικού δυναμικού στις νομικές εταιρείες, όπου εντοπίζει προκλήσεις και ευκαιρίες. Η εργοδότηση θα επηρεαστεί από τις απαιτήσεις των πελατών του μέλλοντος, είπε, προσθέτοντας ότι η εξειδίκευση και η τεχνολογία θα είναι μέρος σχεδόν όλων των υπηρεσιών που θα παρέχονται.

«Οι νέες γενιές θα κυριαρχούν στο μέλλον και οι εταιρείες θα αναζητούν εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ταλέντο», εκτίμησε.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Μάριος Ταννούσης, CEO του Invest Cyprus.

Το Συνέδριο παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών