Ξενάγηση φοιτητών του University of Nicosia στο υπό κατασκευή Palm Beach Hotel & Resort

Με την πρώτη τους επίσκεψη σε ένα από τα εργοτάξια της N. Psaras Construction Co Ltd, φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικής Περιβάλλοντος του University of Nicosia ολοκλήρωσαν το ακαδημαϊκό τους έτος.

Η επίσκεψη έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια της εταιρείας, στην Λάρνακα, το Palm Beach Hotel & Resort, και περιελάβανε ομιλία από την CEO της εταιρείας κα Αφροδίτη Ψαρά και ξενάγηση από τους Πολιτικούς Μηχανικούς του εργοταξίου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως στόχο να γνωρίσουν οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικής Περιβάλλοντος του University of Nicosia την N.Psaras Construction CO Ltd και να δουν από κοντά την πολυποίκιλη κατασκευή ενός ξενοδοχείου.

Η κα Αφροδίτη Ψαρά καλωσόρισε τους φοιτητές και καθηγητές με σύντομη ομιλία και αναφέρθηκε στην ιστορία και τις αξίες της εταιρείας, την δυναμική που κατέχουν σήμερα οι γυναίκες πολιτικοί μηχανικοί, την μαγεία ανάληψης και ολοκλήρωσης ενός έργου αλλά και τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας πολιτικός μηχανικός.

Μετά την ομιλία και το καλωσόρισμά από την κα Αφροδίτη Ψαρά, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Project Manager του έργου, κος Αχιλλέα Αχιλλέως, σε όλα τα ανοιχτά σημεία του εργοταξίου και κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ενημερώθηκαν για τη σημασία και τον ρόλο των πολιτικών μηχανικών σε διάφορες κατασκευαστικές εργασίες εντός του εργοταξίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και μέσω διαδραστικής συζήτησης, οι πολιτικοί μηχανικοί της εταιρείας, κος Μάριος Μακρής και κος Ιάκωβος Φιλοθέου, παρουσίασαν τις διάφορες φάσεις του έργου, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση, εξηγώντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Οι φοιτητές πληροφορήθηκαν για θέματα που αφορούν τη συντήρηση των κτιριακών δομών, την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων και τις απαιτούμενες ενέργειες σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με Q&A, κατά το οποίο οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις από την ομάδα του εργοταξίου.

Οι ερωτήσεις κάλυπταν διάφορα θέματα, από την τεχνική πτυχή του έργου μέχρι τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του ένας πολιτικός μηχανικός. Οι πολιτικοί μηχανικοί απάντησαν εκτενώς και παρείχαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μοιραζόμενοι την εμπειρία τους και τις βέλτιστες πρακτικές για επίλυση διαφόρων θεμάτων.

*Στη φωτογραφία φοιτητές, καθηγητές και τα στελέχη της N.Psaras Construction CO Ltd.

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά